2024/04/20

 

Visiems savivaldybės būsto nuomininkams – nuomos mokestis

Krapštyti pinigus už nuomą reikės visiems nuomininkams.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės taryba pavedė uždarajai akcinei bendrovei „Kupiškio komunalininkas“ administruoti Savivaldybės būsto (įskaitant socialinį būstą) nuomos mokestį. Nuo šiol Savivaldybės būsto nuomininkai nuo šio mokesčio nebebus atleidžiami, mokestį turės mokėti ne tik mieste, bet ir kaimo vietovėse gyvenantys nuomininkai.

Mokėti turės visi

Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Marijona Pečkuvienė paaiškino, kad pasikeitus Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymui ir Vyriausybei patvirtinus naują skaičiavimo metodiką, Tarybos sprendimu nustatyti ir patvirtinti rajono Savivaldybės būsto (socialinio ir Savivaldybei priklausančio nuosavybės teise) nuomos mokesčio dydžiai. „Įstatyme įtvirtinta, kad mokesčius turi mokėti visi. Iki šio laiko kaimo vietovėse nuomininkai jo nemokėjo, pagal priimtą Tarybos sprendimą jie nuo šio mokesčio buvo atleisti. Nuomos mokestį mokėdavo tik mieste, Šepetoje ir Noriūnuose turimuose Savivaldybės būstuose gyvenantys asmenys“, – pokyčius komentavo M. Pečkuvienė.

Sprendimas dėl pavedimo rinkti nuomos mokestį UAB „Kupiškio komunalininkas“ įsigalios nuo kovo 1 d. „Komunalininkai renka mokestį tų žmonių, kurie jį mokėdavo ir iki šiol, o dabar pridedame visus kaime gyvenančius būstų nuomininkus. Tam turime pasiruošti, su kiekvienu nuomininku ir žodiškai, ir raštiškai pasitarti, todėl yra toks terminas. Su gyvenančiais kaime žmonėmis jis pratęstas iki balandžio 1 d. Tie, kurie moka, turime pranešti, kad mokestis bus kitoks, o kurie jo nemokėjo, turime parengti naują sutarties susitarimą“, – aiškino vedėja.

Kainos skirsis

Pasak M. Pečkuvienės, vieniems nuomos mokestis didės, kitiems mažės, atsižvelgiant į įvairius niuansus – namo pastatymo metus, turimus patogumus ir pan. Nuomos kaina yra skaičiuojama ir patvirtinama kiekvienam būstui individualiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video