2024/05/18

 

Savivaldybė savo turtu rūpinasi aplaidžiai

Savivaldybės kontrolierė spėja, kad mūsų rajono Savivaldybės ilgalaikis turtas kasmet inventorizuojamas ir surašomas skubotai – tiesiog perrašant senus dokumentus. O kas dedasi valstybiniuose pastatuose, seniai nebežinoma.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Kontrolierė Vilma Mažeikienė pateikė išvadas, kad Kupiškio rajono savivaldybė neatsakingai prižiūri ir kontroliuoja savo turtinius resursus. Neįregistruoti žemės sklypai, pastatai, be sutarčių perduotos patalpos, į apskaitą įrašyti tebėra nereikalingi statiniai – tokius trūkumus kontrolierė pažymėjo savo pateiktoje 2014 metų konsoliduotųjų ataskaitų rinkinio, Savivaldybės biudžeto ir turto naudojimo audito išvadoje.

Netiksli turto vertė

Savivaldybės kontrolierius kasmet privalo peržiūrėti ir pagal galiojančius įstatymus įvertinti visų rajono biudžetinių įstaigų konsoliduotų finansinių ataskaitų teisingumą.
Tokio audito išvadas Kupiškio rajono savivaldybės kontrolierė Vilma Mažeikienė jau pateikė rajono Tarybai. Klausimų iš politikų nebuvo, nors kontrolierė nustatė ir didesnių, ir mažesnių pažeidimų nagrinėdama finansines įstaigų, įmonių ataskaitas.

„Visas konsoliduotas ataskaitas mes privalome peržiūrėti ir įvertinti vadovaudamiesi trimis įstatymais: Vietos savivaldos, Viešojo sektoriaus atskaitomybės ir Biudžeto sandaros. Išvadas pateikiame dėl biudžeto vykdymo, dėl konsoliduotųjų ataskaitų rinkinio ir teisėtumo pagrindo“, – sakė V. Mažeikienė.

Reikšmingiausi Kupiškio rajono savivaldybės pažeidimai praėjusiais metais buvo tvarkant ir kontroliuojant jos turimą ilgalaikį turtą. Vienas tokių grubesnių netikslumų, kad tas pačias patalpas pastate L. Stuokos-Gucevičiaus aikštėje įtraukė į apskaitą ir skaičiavo jų nusidėvėjimą ir Savivaldybės administracija, ir Kupiškio kultūros centras.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video