2024/05/17

 

Teismas neužtarė kovotojos prieš rinkliavą

Genė Kazlauskienė atliekas gabena į Panevėžį.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Jau šešerius metus Naivių gyventoja Genė Kazlauskienė kovoja prieš atliekų tvarkymo sistemą Kupiškio rajone. Ji pati nuo 2009 metų savo atliekas vežioja į Panevėžio regiono sąvartyną, tačiau naivietės skola dėl atliekų vis auga. Dėl to ji kreipėsi į teismą. Panevėžio teisėjas neseniai priėmė sprendimą, kad kupiškėnė visgi privalo mokėti atliekų rinkliavą.

Nusifotografavo krovinį

„Nuo 2009 metų susidariusias mišrias komunalines atliekas išvežu į Panevėžio regiono sąvartyną. Ten jas pasveria ir reikalingą pinigų sumą pagal svorį sumoku. Gaunu mokėjimo kvitą“, – apie ilgus metus besitęsiantį ginčą dėl atliekų tvarkos Kupiškio rajone pasakojo Naivių gyventoja G. Kazlauskienė.
Moteris ir spalio mėnesį į kaimyninį rajoną savo automobiliu priekaboje vežė maišą atliekų. Tris mėnesius kauptas šiukšles pašnekovė paprašė nufotografuoti – esą niekas netiki, kad ji pati susitvarko savo atliekas.
„Šitą maišą norėčiau parodyti Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktoriui, kuris abejoja, kur aš dedu savo atliekas. Aš jas kaupiu ir išvežu į Panevėžį“, – teigė naivietė.

Mina teismo slenkstį

Moteris įsitikinusi, kad ji mūsų valdžios verčiama mokėti už nevykdomą darbą. Ir tai bando įrodyti teismuose. „Man pasiteiravus „Kupiškio komunalininko“, kiek kartų iš mano kiemo buvo išvežtos buitinės atliekos už reikalaujamą sumokėti sumą, įmonės atstovai nepaprašė paaiškinti, kur dedu atliekas, o pasirinko teismo kelią. Paslaugos kokybės reikalavimų nustatyta, kad atliekų tvarkytojo ir atliekų turėtojo ginčus dėl paslaugos netinkamo teikimo ar neteikimo, taip pat skundus dėl abiejų pusių veiksmų nagrinėja Savivaldybė. Nesutinkant su Savivaldybės priimtu sprendimu arba, kai sprendimas per nustatytus terminus nepriimamas, gali būti kreipiamasi į teismą“, – sakė G. Kazlauskienė.
Paskutinė jos byla dėl atliekų rinkliavos skolos išspręsta Panevėžio apygardos administraciniame teisme. Čia, pasak G. Kazlauskienės, ji išgirdo sau nepalankų teismo sprendimą, kad rinkliava už atliekas jai privaloma.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video