2024/05/07

 

Biudžetininkų šienapjūtė prasidėjo

Kupiškio rajono valdžia taupyti pradėjo pagalbinių darbuotojų sąskaita.

Simono Dariaus asociatyvi nuotrauka

Naujosios valdžios aukuras pareikalavo pirmosios gyventojų aukos. Nuo rugsėjo 1 dienos bus panaikinti 34 etatai mokyklų sargų ir kitų pagalbinių darbuotojų bei rajono laisvalaikio centrų budintieji gaisrininkai. Darbo neteks kelios dešimtys žmonių. Ir rajono meras įspėja, kad tai tik pradžia – nereikalingi darbuotojai bus atleidžiami visose Kupiškio rajono savivaldybės įstaigose.

Reikėjo seniai tai padaryti

„Gyvenimas ir sveika logika diktuoja tokius dalykus. Reikėjo jau anksčiau šią problemą spręsti ir būtų viskas vykę tolygiai. O dabar išeina didelis atsisakytų etatų skaičius“, – apie naują Kupiškio rajono tarybos sprendimą sakė rajono meras Dainius Bardauskas.
Rajono vadovas pats prisiminė, kai mokantis tuometinėje Šimonių vidurinėje mokykloje, mokinių buvo per 300, o įstaigą prižiūrėjo vienas ūkinis darbuotojas. Dabar, anot jo, mokinių smarkiai sumažėjo, o pagalbinių darbuotojų skaičius išaugo.
Ir tokia situacija, rajono valdžios nuomone, visose mokyklose. Kai kurios švietimo įstaigos tebelaiko 1939 metais gimusius specialistus ir nenori jų paleisti.
Labiausiai valdžiai užkliuvo sargai – jie, pasak rajono, ne visada sąžiningai atlieka savo pareigas, į darbą ateina paryčiais, pramiega svarbius atsitikimus. O be to, pigiau būtų juos pakeisti viena saugos tarnyba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video