2024/05/07

 

Rajono biudžetą kamuoja pagirios

Kupiškio r. savivaldybė kuria planą, kaip sumažinti pradelstus mokėjimus.

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

„Po ilgo baliaus ateina pagirios. Gaila, bet mūsų rajone meras kaip tik ir priverstas sirgti pagiriomis“, – taip eilinę diskusiją dėl Kupiškio rajono įsiskolinimų komentavo Tarybos narys Valentinas Beinoris. Kupiškio rajono savivaldybė gavo rimtą Vyriausybės įspėjimą dėl skolų ir įpareigojimą iki metų pabaigos sumažinti ją bent dešimtadaliu, mat iki tol delsė tai daryti. Priešingu atveju – Kupiškis praras galimybę rengti naujus investicinius projektus.

Griežtai įspėjo

Šiuo metu kiekvienas Kupiškio rajono biudžeto centas labai svarbus. Praėjusiame rajono Tarybos posėdyje svarstytas klausimas dalį Savivaldybės dividendų (iš viso 31 tūkst. eurų) iš AB „Panevėžio energija“ skirti biudžeto reikmėms. Kupiškio rajono kultūros centro, Etnografijos muziejaus, Socialinės paramos skyriaus, Socialinių paslaugų centro ir Vaikų globos namams bus skirta dar per 13 tūkst. eurų. Jie reikalingi įvairioms prekėms įsigyti.
Kai kuriems Tarybos nariams pasirodė keista, kad reikia balsuoti dėl to, kad kultūros centrui būtų nupirkta tualetinio popieriaus. Tačiau Kupiškio rajono savivaldybės administracijos atstovai patikino, kad tokiu būdu bandoma bent šiek tiek mažinti užsitęsusius biudžeto pradelstus mokėjimus už paslaugas, darbus ir prekes.

Kupiškio rajono meras prisipažino kartu su savo kolegomis buvęs iškviestas į rimtą pokalbį su Vyriausybės atstove Panevėžio apskrityje, kurio metu įspėtas mažinti minėtus rajono įsiskolinimus. Nustatytas griežtas terminas iki 2015 metų gruodžio mėnesio pabaigos šią naštą palengvinti 10 procentų – kitaip rajonas nebegalės imti paskolų naujiems investiciniams projektams.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video