2024/05/07

 

Rajono turizmas – nuo golfo laukų iki orlaivių parko

Didžiausios viltys suklestėti turizmui Kupiškyje – atvykėliai turistai.

Agnės Pėčaitės-Stankevičienės piešinys

Kupiškio rajono savivaldybė su samdytais architektais kuria mūsų krašto ateities turizmo viziją. Siūloma įkurti dar daugiau rekreacinių zonų, poilsiaviečių, stovyklaviečių. Byčiuose galėtų įsikurti sniego parkas, Paketuriuose – leistųsi orlaiviai, o prie piliakalnio laiką leistų golfo mėgėjai. Dar daugiau idėjų išdėstyta Kupiškio rajono savivaldybės turizmo ir rekreacijos plėtros specialiajame plane, kurį netrukus galės pamatyti ir kiekvienas kupiškėnas.

Rengiamas turizmo planas

„Mūsų miestas, man asmeniškai, jau dabar yra kurortinis. O kurortinės teritorijos statusas tegul būna mūsų visų siekis“, – sako Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorius Paulius Pranckūnas.
UAB „Lyderio grupė“ specialistai turi dar daug minčių, kaip turėtų atrodyti Kupiškio rajono turizmas. Pernai rajono Taryba davė leidimą šiai bendrovei pradėti rengti Kupiškio rajono savivaldybės turizmo ir rekreacijos plėtros specialųjį planą. Šiuo metu jis jau beveik sudėliotas ir netrukus bus pateiktas visuomenei.
Praėjusį pirmadienį plano detales dar kartą tikslino rajono Savivaldybės specialistai ir rajono seniūnai.

Šiuo metu Kupiškio rajone yra išskirtos 28 reakreacinės teritorijos. Projekto autoriai siūlo įtraukti dar 19. Taip pat raginama įtraukti dar daugiau įvairių turizmo trasų, objektų, pramogų bei informacijos šaltinių apie lankytinas vietas.

Optimistiškiausias variantas

„Mes siūlome optimistiškiausią turizmo variantą ir ieškome maksimalių būdų jam plėtoti“, – sakė UAB „Lyderio grupė“ architektė Justina Ragaišytė, vardydama daugybę idėjų.
Kone daugiausia, anot jos, turistų dabar pritraukia Lėvens tvenkinys. Architektė siūlo į turizmo planą įtraukti ne tik šį vandens telkinį, bet ir Lėvens bei Šetekšnos upes.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video