2024/05/19

 

Daugiabučio namo gimtadienis subūrė kaimynus

Krantinės ketvirtojo namo gyventojai daugiabučio kieme prie suneštinių vaišių stalo minėjo namo keturiasdešimtąjį gimtadienį.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Krantinės mikrorajono ketvirtuoju numeriu pažymėto namo gyventojai turi gražią tradiciją. Jau ne pirmą sykį kaimynai susiburia paminėti namo statybos metų jubiliejų. Šią vasarą sukanka 40 metų nuo šio daugiabučio namo pastatymo. Ta proga gyventojai kieme prie suneštinių vaišių stalo dalijosi prisiminimais, susipažino su naujakuriais. Į svečius pasikvietė ir anksčiau čia gyvenusius žmones. Graži kaimynystė – didelė dovana ir turtas. Tik šiame skubos, susvetimėjimo amžiuje tai neretai pamirštame. Juk ir liaudies išmintis byloja, kad geras kaimynas ir už gimines geriau.

Gimtadienis – namo kieme

Todėl ne veltui pasibuvimą visi kaimynai pradėjo susikibę rankomis dainuodami puikiai žinomą „Giminių“ dainą. Prie vaišėmis nukrautų stalų, papuoštų kvepiančiais bijūnais, susirinko nemažas būrelis kaimynų – apie tris dešimtis. Už tai, kad atsiliepė į kvietimą ir susirinko, visiems dėkojo viena iš ilgiausiai čia gyvenančių žmonių Vanda Juozaitienė. Moteris suskaičiavo, kad iš viso per keturiasdešimt metų šiame daugiabučiame name pasikeitė apie 200 žmonių. Tylos minute pagerbti į Amžinybę išėję kaimynai, jų – per keturiasdešimt.

Prisiminta ir namo istorija. Anksčiau čia buvo susibūrusi namo bendrija. 1992 metais ji gavo „Kaštono“ pavadinimą. Pirmininkavo Pranas Navakas, jį pakeitęs Albertas Juozaitis namo pirmininku buvo net 14 metų. Vėliau norinčių tuo užsiimti entuziastų nebeatsirado ir namą ėmė administruoti UAB „Kupiškio komunalininkas“.
„Dabar mūsų name gyvena 70 žmonių. Paskutinės laiptinės butuose daugiausia jaunimo, iš trisdešimties – šeši vaikai. Vieni pirmųjų susitvarkėme šiluminį mazgą, didžiulis atliktas darbas – ir kanalizacijos sutvarkymas.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video