2024/05/19

 

Kapinės – ant permainų slenksčio

Stračnių kapinėse liko labai nedaug vietos naujoms kapavietėms. Kapinės bus išplėstos į Stračnių kaimo pusę.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Daug kur Lietuvoje ima stigti žemės kapinėms. Kol kas jų plėtros nesustabdė ir gana sparčiai įsigalintis paprotys mirusiųjų palaikus kremuoti. Pasirinkę tokį laidojimo būdą žmonės susiduria su kitokiomis problemomis. Stinga kolumbariumų urnoms su mirusiųjų pelenais laikyti, pievelių kapinėse, kur būtų galima tuos pelenus išbarstyti. Tačiau yra ir gerų permainų.
Pagaliau Subačiaus gyventojams nebereikės sukti galvos, ar užteks vietos laidoti mirusiuosius Stračnių kapinėse. Rastas sprendimas tas kapines išplėsti.

Bus naujoviškai

Pasak Subačiaus seniūnijos seniūno Vidmanto Paliulio, jau yra parengtas Stračnių kapinių išplėtimo planas. Kapinės bus plečiamos į Stračnių kaimo pusę.

„Anksčiau galiojo sanitarinė zonos norma, pagal kurią kapinės turėjo būti ne arčiau kaip 300 m iki gyvenamųjų sodybų. Šiuo metu ta nuostata nebegalioja valstybinėje žemėje. Nebereikia dėl kapinių plėtros kaimynystėje ir netoliese gyvenančių žmonių sutikimo. Šiuo metu išplėstame kapinių sklype, kuris bus daugiau nei 60 arų, raunami medžių kelmai. Lyginama žemė. Visas plotas vėliau bus apsėtas žole, aptvertas. Manau, kad tokio Stračnių kapinių išplėtimo tikrai užteks penkiasdešimčiai metų“, – kalbėjo seniūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video