2024/05/18

 

Demokratijos žaidimai prasideda

Politiniai žaidimai jau įgavo pagreitį Subačiuje.
Rasos Čepaitės asociatyvi nuotrauka

Kovo 15 dieną dar kartą skubėsime į rinkimų apylinkes ir pareikšime savo valią dėl to, kam patikėti valdyti rajoną. Darbą netrukus pradės ir naujai išrinkta Kupiškio rajono savivaldybės taryba. Tik ar visi į ją patekę partijų atstovai pasiliks Tarybos nario mandatus dėl nesuderinamų pareigų, kol kas neaišku. Politiniai žaidimai jau prasidėjo. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyrius šiuose rinkimuose vėl pirmaisiais į savo sąrašus įtraukė seniūnus, kurių užimamos pareigos nesuderinamos su Tarybos nario veikla. Subačiaus seniūnijai vadovaujantis Vidmantas Paliulis po rinkimų teigė, kad yra pasirengęs dirbti rajono Taryboje.

Nori, kad liktų

Tarybos nario mandatą kartu su Jonu Jaručiu, Leonu Apšega, Gaila Matulyte ir Pauliumi Pranckūnu gavęs V. Paliulis tikino esąs patenkintas rinkimų rezultatais ir kalbėjo apie planus darbuotis rajono Savivaldybės taryboje. Tuo tarpu Subačiuje imtasi priemonių, kad seniūnas ir toliau eitų seniūnijos vadovo pareigas. Iš gyventojų renkami parašai. Pakalbinta viena iš šių parašų rinkėjų subatėnė Eugenija Šateikienė teigė, kad į ją kreipėsi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kupiškio skyriaus narė Inga Dovydėnienė. „Aš perėjau per savo gatvėje gyvenančių žmonių kiemus. Jei kartais seniūnas pateks į Tarybą, ką mes darysime? Todėl ir renkame parašus. Mums irgi jo reikia, norime, kad liktų dirbti Subačiuje. O ar šitie parašai padės, nežinia“, – kalbėjo moteris.

Paklausta, ar nereikėjo parašų rinkti dar prieš rinkimus siekiant, kad seniūnas apskritai nekandidatuotų į Tarybą, ir ar tai nėra rinkėjų apgaudinėjimas, pašnekovė tikino, kad nebuvo galima numanyti, kaip rinkėjai balsuos. „Partija taip išreitingavo, aš pati seniūno tikslingai nereitingavau. Gal ir negerai partija daro“, – sakė subatėnė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video