2024/03/19

 

KILO ĮTARIMŲ DĖL DVIRAČIŲ TAKO KOKYBĖS

Prieš keletą dienų dalies būsimo dviračių tako sankasa, supilta iš esamo grunto, buvo suvoluota ir parengta tolimesniems darbams. Autorės nuotrauka

Prieš keletą dienų dalies būsimo dviračių tako sankasa, supilta iš esamo grunto, buvo suvoluota ir parengta tolimesniems darbams.
Autorės nuotrauka

Nuo Kupiškio iki Noriūnų tiesiamas dviračių takas. Eismo dalyviams kilo abejonių, ar jis bus kokybiškas. Mat to tako pylimas supiltas iš juodžemio, o ne iš žvyro ir skaldos. Ar ilgai tarnaus ant tokio pagrindo įrengtas dviračių takas?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Specialisto akimis

Pirmiausia apie kelių statybos specifiką pasikalbėjome su Kupiškio kelių tarnybos viršininku Ovidijumi Zibavičiumi. Jis patikino, kad iš praktikos galįs pasakyti, jog kelio pylimo sankasa supilama tik iš grunto, o kelio pagrindas daromas iš žvyro ir skaldos.

„Būtų per daug brangu tokį pylimą supilti iš žvyro ir skaldos. Ne tik dviračių takų, bet ir magistralinių kelių sankasos būna iš esamo grunto. Pavyzdžiui, kelias Vilnius–Utena taip nutiestas. Nereikia nuogąstauti, kad toks kelias trumpai tarnaus, bus nesaugus. Tik tie, kurie neturi supratimo apie kelių statybą, gali samprotauti kitaip“, – tvirtino pašnekovas.

Rangovo komentaras

Eismo dalyviams kilusias abejones dėl dviračių tako tiesimo darbų pakomentavo AB „Panevėžio keliai“ atstovė ryšiams su visuomene Rasa Čepienė.

Pasak jos, šiuo metu atliekami dviračių tako sankasos įrengimo darbai. Tam naudojamas gruntas, o ne juodžemis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ačiū Seni už pozitivą, susitikime pirmadienį per gyventojų priemimo laiką nuo 15val. jei ministro Sinkevičiaus vizitas neišbalansuos…tikrai turime apie ką pakalbėti

    pagarbiai
    Dainius Bardauskas

  • Ar neužmiršote, kad buvo ekonominės krizės laikai. Jos padarinius dar ir šiuo metu jaučiame.

  • Viskas tik į priekį, darbai verda, Kupiškis gražėja. Seniau akivaizdu kad pokyčiai nevyko…ir nereikia čia įsižeisti. Turim gerą gaspadorių!

    • Tai gal geras gaspadorius nuo daugybės darbų nušalino vicemerą? Juk socdemai tai buvo valdžioje ir praeitą kadenciją. Todėl dabartinė valdžia labai atsakinga ir už ankstesnius darbus. Tik neaišku kodėl sudarė koaliciją mero partija su socdemais dabar. Juk tie jau sočiai pisidirbę anksčiau buvo. Socdemai dirbo su valstiečiais ranka rankon. Bene koks spec. susitarimas buvo? Aš tau- tu man?

  • Mere, nepatenkinti tik pyksta, kad ne jie, o gerb. D.Bardauskas ir administracija keičia, gražina Kupiškį, atsižvelgia į rajono gyventojų poreikius.

  • Visiems žinovams Lietuvoje juodžemio nėra ,yra tik Ukrainoje,Lietuvoje tik augalinis grunto sluoksnis.

  • Dėl sankryžos labiau pasigirti norėjo Marius Mališauskas, bet kaip buvo Kupiškis kaimu be šviesaforo ,taip ir liko, o dabar dar ir be baseino tik su konservatorių svajonėmis…o sankryža tikrai verta kvailiausio projektuotojo titulo- iš jos jokios apčiupiamos naudos, nebent profilaktiškai greičiui pasitikrinti bet ir tai neveikia

  • P. meras labai džiaugiasi dviratininkų tako rekonstrukcija kaip ir debiliška sankryža su švieslentėmis gedimino-jaunimo sankryžoj, kur pinigai išmesti į balą o niekas švieslentėse nedega. Žinoma, pinigai valdiški tai taškom kur norim, svarbu valdžiai gerai o ne žmonėms. Net vaikai eidami mokyklon juokiasi

    • Saugiau, kai nedega. Nes kai dega – nieks nežiūri į perėjas, tik į plaukiojančius skaičiukus.

  • Ačiū gerb. Mere už gražius linkėjimus. Reikia tikėtis, kad bus tų, važiuojančių. O šiaip, tai miestas gražėja akyse… 🙂

    • Labai gražus tas mūsų Kupiškis. Kažkur standartas būtų tarp Kavarsko ir Vabalninko.

  • Na gal sankasos tik Lietuvoje daro iš grunto,pvz Vokietijoj tikrai neteko matyt.o dviračių takui geresne trasa būtų per Byčių kaima

    • O jei su fūra norėsis palenktyniauti?

      • Dujokauke tada nusipirk

  • Labas vakaras, pirmiausia Seniui , numanau kas po tuo slepiasi, jei neklystu žinomas Kupiškyje žmogus, pasirinkęs ne tą poziją ir dėl to labai piktas Visiems skaitytojams pasakysiu , kad labai džiaugiuosi šios kelio atkarpos remonto darbais nors teko nemažai dėl to padirbėti.Atnaujinta kelio atkarpa bus saugesnė,šiuolaikiška, o dviračių pėsčiųjų takas puikiai tarnaus ir vietos ir atvykusiems žmonėms, mėgstantiems keliauti dviračiais,užtikrins jų saugumą,o tai svarbiausia!Taigi linkiu ,kad kuo greičiau darbai , kurie dažną vairuotoją erzina, kuo greičiau būtų baigti.
    Linkiu geros nuotaikos, šilumos ir kiekvieną dieną vis daugėjančios žalumos, ne viskas taip pas mus blogai Seni…

    pagarbiai Dainius Bardauskas

  • Tikrai, bus ir einančių ir važiuojančių į Noriūnus, į Puponis, Byčius. Dabar labai nesaugu dviratininkams. Ir pasivaikščiojančių bus. Labai reikia to keliuko.

  • O kiek dviratininkų per dieną važiuoja iš Noriūnų į Kupiškį? Žmonių jau nebėra. Pinigų plovimas/

    • kai bus takas ,atsiras ir važiuojančių

      • Mes su seima labai laukiam sito dviracio tako,vaziuosim butinai 🙂 manau ir daugiau atsiras vaziuojanciu,smagu!

Rekomenduojami video