2024/05/21

 

TARP APDOVANOTŲJŲ – IR KUPIŠKĖNĖ SLAUGYTOJA

Kupiškio ligoninė. Jurgos Banionienės nuotrauka

Minint balandžio 27-ąją – Lietuvos medicinos darbuotojų dieną, Sveikatos apsaugos ministerija apdovanoja labiausiai nusipelniusius sveikatos apsaugos srityje dirbančius profesionalus, suteikdama jiems Nusipelniusio Lietuvos gydytojo, Nusipelniusio Lietuvos slaugytojo ir Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo vardą.

Oficialus šventinis renginys šiandien vyks Vilniuje.

Jurga BANIONIENĖ

Šiemet už nuopelnus ir pasiekimus bus apdovanota 80 šalies medikų ir sveikatos apsaugos sistemos darbuotojų. Tarp jų – ir Kupiškio ligoninės slaugytoja Sonata Kvedaravičienė.

Nusipelniusio mediko vardas suteikiamas, vertinant ilgametį ir nepriekaištingą darbą, už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybes, svarbų indėlį plėtojant sveikatos apsaugą, sveikos gyvensenos propagavimą, farmacijos pramonę, Lietuvos, kaip sveikos valstybės, prestižo didinimą, vardo garsinimą, jaunosios medicinos specialistų kartos ugdymą, aukštos kvalifikacijos sveikatos priežiūros specialistų rengimą.

Taip pat už inovatyvių, tvarių vadybos sprendimų diegimą sveikatos priežiūros įstaigose, tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, veiksmingai prisidedant prie euroatlantinės integracijos, teikiant humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Be tradicinių nominacijų, šių metų ceremoniją papuoš ministro padėkos už lyderystę steigiant sveikatos centrą, už nacionalinės Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybos kūrimą ir vieningų GMP standartų diegimą, pavyzdinę pirminę priežiūrą ir sveikatos vadybos idėjų perdavimą visoje Lietuvoje.

Apdovanojimų renginyje bus pagerbti Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai ir sveikatinimo specialistai, savo veikla prisidėję prie pagalbos kovojančiai Ukrainai, paskelbti ministerijos kartu su naujienų portalu Lrytas.lt inicijuoto visuomenės padėkų projekto „Ačiū medikams“ nugalėtojai.

Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai vyksta nuo 2004 metų.

Per visą apdovanojimų istoriją garbingi Nusipelniusių Lietuvos medikų vardai suteikti 348 gydytojams, 110 slaugytojų ir 398 sveikatos apsaugos darbuotojams.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vietoj ligoninės nuotraukos galėjot bent jau Sonatos foto įdėti . Kitų miestų laikraščiai taip ir padarė .

  • Ką administracija pasiūlo – tą ir apdovanoja, manau. Kažkieno artima daugė ar giminaitė. Šiap tai nemažai seselių eina tą „lažą“ daug ilgiau ir ne mažiau atsidavusios savo darbui ….

  • Kas ta Sonata? Kur ji dirba, kokiam skyriuj ? Neteko pažint….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video