2024/07/26

 

SKUNDAI DĖL TRIUKŠMO – LABIAUSIAI KLIŪNA REMONTAI

Atsirado nauja nuostata dėl Savivaldybės teritorijoje statybų, rekonstrukcijų ir remonto darbų, kada jie gali būti vykdomi. Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės tarybos artimiausiame posėdyje bus tvirtinamos Triukšmo prevencijos Kupiškio rajono savivaldybės viešosiose vietose taisyklės, reglamentuojančios veiklą, kurią vykdant skleidžiamas triukšmas viešosiose vietose, reglamentuojančios valdymą, siekiant apsaugoti žmonių sveikatą bei aplinką nuo neigiamo triukšmo poveikio ir užtikrinti žmonių gyvenimo kokybę.

Pasidomėjome, ar triukšmas kupiškėnams kelia galvos skausmą, ar dėl to Savivaldybė sulaukia skundų.

Jurga BANIONIENĖ

Privalo informuoti

Kupiškio rajono savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė pakomentavo, kad daugiausia skundų gaunama dėl remonto darbų butuose.

Triukšmo šaltinių valdytojai, planuojantys statybos, remonto, montavimo darbus gyvenamosiose vietovėse, privalo ne vėliau kaip prieš 7 kalendorines dienas iki šių darbų pradžios pateikti Kupiškio rajono savivaldybės administracijai informaciją apie triukšmo šaltinių naudojimo vietą, planuojamą triukšmo lygį ir jo trukmę per parą, triukšmo mažinimo priemones.

Nepateikus nurodytos informacijos, darbai negali būti pradėti, o jau pradėti darbai turi būti nedelsiant nutraukti.

Anot J. Bakanaitės-Talačkienės, šios tvarkos laikomasi, prašymai pateikiami. Jie yra skelbiami viešai Savivaldybės interneto svetainėje.

Plačiau skaitykite gegužės 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Remontą daro maždaug kas dešimt metų arba dar rečiau, negi poros dienų pakentėti nebegalim. O štai kada nusenęs kaimynas iš šiukšlių konteinerių „reikalingus“ daiktus namo tempia ir užsmirdina visą laiptinę, tada jau nebereikia jokių leidimų ir derinimų.

  • O ką daryti kai kaimynai virš galvos triukšmauja iki vidurnakčių suvedinėja santikius su žmona ne padeda nei policijos kvietimas niekas kur tada kreiptis metai iš metų dėl remonto dar gali ir pakentėti ne amžinai ir dienos metu .

  • Šaunuolė Aldutė!Dažyk!

    • O tau ką, pavydas ima ?

  • Yra daug priemonių užsikimšti ausis, nematau problemos. Greičiau pavydas užpakalį graužia, čia gi KUPIŠKIS.

    • Pritariu !

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video