2024/10/25

 

GRIEŽTĖJA ATLIEKŲ SURINKIMO TVARKA

Asociatyvi Kristinos Valytės nuotrauka

Pastaruoju metu keitėsi atliekų priėmimo tvarka atliekų surinkimo aikštelėse. Ji griežtesnė. Iš atliekas pristačiusių žmonių reikalaujama asmens dokumento, atliekos sveriamos, registruojama, iš kur jos atvežtos ir kt.

Šiuos dalykus svarbu žinoti, nes sąskaitas už atliekų pristatymą į aikšteles apmoka tos savivaldybės, kurių gyventojai jas atveža. Vis dėlto žmones piktina, kad sugaišta nemažai laiko atiduodami atliekas.

Situaciją pakomentavo raštu Panevėžio regioninio atliekų tvarkymo centro Eksploatavimo padalinio vadovas Dainius Kupstas ir Kupiškio rajono savivaldybė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie pokyčius gyventojams

Pasirodo, kad asmens dokumentą nebe pirmus metus reikia pateikti atvežus atliekas į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles.

Atsakyme rašoma, kad atliekų tvarkymo taisyklės galioja nuo 2017 m. sausio 1 d. – Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2016 m. rugpjūčio 2 d. įsakymu Nr.D1-526 „Dėl 2011 m. gegužės 3 d. įsakymo Nr.D1-367 „Dėl atliekų susidarymo ir tvarkymo apskaitos ir ataskaitų teikimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“ nuo 2017 m. sausio 1 d. gyventojai pristatydami atliekas į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštes turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ar kitą galiojantį dokumentą, pagal kurį galima nustatyti asmens tapatybę ir kuriame yra nuo pašalinio poveikio apsaugota nuotrauka, asmens kodas ar gimimo data, asmens vardas ir pavardė (asmens tapatybės kortelė, pasas, vairuotojo pažymėjimas).

Su šia tvarka atvežamų atliekų kiekis per metus į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštes buvo taikomas namų ūkiui (sumuojamos vieno namų ūkio gyventojų atliekos).

Griežtėjant atliekų apskaitai ir siekiant identifikuoti atliekų susidarymo vietą, Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras pakeitė Didelių gabaritų ir žaliųjų (biologiškai skaidžių) atliekų surinkimo aikštelių darbo tvarkos aprašą (2024 m. liepos 31 d. įsakymo ĮVK-60 redakcija), aprašo nuoroda www.pratc.lt/uploads/savartynas/DGASA%2009-01.pdf

Plačiau skaitykite spalio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video