2024/10/01

 

RUDENS ŠVENTĖS NAUJAS AKCENTAS FLORISTINIAI KILIMAI

Rudens šventės dalyviai klausėsi koncerto. Autorės nuotrauka

Praėjusį šeštadienį centrinė Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštė buvo kupina šventinio šurmulio. Čia vyko tradicinė rudens šventė. Šiemet ji kvietė visus linksmintis „Muzikos ritmu į rudenį“.

Renginyje veikė seniūnijų, kitų įstaigų ir organizacijų kiemeliai. Buvo galima pasigrožėti floristiniais kilimais, kažką įsigyti veikusioje mugėje, kur buvo nemaža ir augalų pasiūla.

Koncertavo Kupiškio ir Kelmės kultūros centrų atlikėjai, valstybinio ansamblio „Lietuva“ birbynių kvintetas su solistais.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Renginio vedėjai priminė, kad 2024 metai yra paskelbti Dainų šventės metais, o šiemet Kupiškyje vykstanti rudens šventė irgi yra skirta Dainų šventei, kuri paminėjo savo šimtmetį. Šis visai Lietuvai svarbus įvykis bene labiausiai buvo atspindėtas floristiniuose kilimuose, kurie buvo suguldyti viename aikštės pakraštyje ant pievelės. Renginio dalyviai galėjo pasipuošti muzikine skrybėle, atsisėsti į dainų šventės sostą šalia scenos ir nusifotografuoti.

Rudens šventės proga visus čia atvykusius pasveikino rajono meras Algirdas Raslanas. Atvažiavusių buvo ne tik iš rajono visų pakraščių, bet ir iš sostinės. Labiau iš televizoriaus ekrano pažįstamos politikos žvaigždės šįkart pabiro ir tarp aikštėje susirinkusių kupiškėnų. Mat artėja Seimo rinkimai. Kai kurie miestelėnai svarstė, ar tokio dėmesio sulauks dabar jau nuolat, ar tik vėl po kelerių metų, kai ateis nauji rinkimai.

Plačiau skaitykite spalio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Audronė Kedienė iš Naivių konkurse „Vasaros spalvos 2024“ laimėjo I vietą individualių namų grupėje.
Floristinių kilimų paroda Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje dar buvo eksponuojama ir po šventės.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Įdomu ar kada nors bus mugė be partijų reklamų. Sugadina pusę šventinės nuotaikos.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video