2024/10/18

 

ŠEŠTADIENĮ KUPIŠKYJE PRASIAUTĖ ŠKVALAS (fotogalerija)

Autorės nuotrauka

Per visą Lietuvą slinkę audringi orai neaplenkė ir Kupiškio. Šeštadienio vakarą prasiautęs škvalas pridarė daugybę nuostolių visame mieste – virto medžiai, nutraukti elektros laidai. Šio vakaro tikrai nepamirš ir Uošvės Liežuvio saloje vykusio koncerto „Mano vasara“ dalyviai, papuolę į patį audros sūkurį. Sala smarkiai nuniokota, apgadintas pontoninis tiltas, kuriuo renginio dalyviai ėjo į šventę, juo grįžti atgal nebebuvo įmanoma, tad permirkusiems nuo lietaus žmonėms teko galvoti, kaip išeiti.

Jurga BANIONIENĖ

Ekstremali situacija – kaip pamoka

Kilus audrai ir nutrūkus elektros energijos tiekimui, koncertas buvo nutrauktas. Buvo neaišku, ar jis dar vyks. Nors ir gerokai vėliau, po kelių valandų, jis vis tik buvo tęsiamas. Tačiau žmonės, ypač atvykę iš kitų miestų ir kiaurai permirkę nebesiryžo toliau jame dalyvauti. Dalis kupiškėnų vis tik suko atgal, tik patekti į renginio teritoriją buvo galima jau vienu keliu – nuo vilos, mat pakilęs vėjas apgadino pontoninį tiltą.

Sekmadienį kalbintas Kupiškio rajono meras Algirdas Raslanas sakė, kad tuoj po škvalo atvyko į miestą, nes iš koncerto organizatorių gauta žinia, kad yra nukentėjęs pontoninis tiltas, saloje dingo elektra.

Kupiškio vandenys“ iš karto sureagavo, jie turi atsarginį generatorių, jis buvo pristatytas. Organizatoriai testavo aparatūrą ir galiausiai ją pajungė, koncertas įvyko. Pontoninis tiltas – sulaužytas, svarbiausia, kad tuo metu pro jį nėjo žmonės arba jie buvo sulaikyti ir niekas nenukentėjo. Praėjus parką buvo matyti, kad tikrai yra labai daug aplaužytų vietų, jo atkūrimas bus ilgalaikis procesas. Prie Jaunimo centro išvirto didžiulis medis, apgadino namą, ir kitur buvo nuvirtę liepų, ugniagesiai gelbėtojai dirbo daug. Savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos nariai atvykę įvertino visą situaciją, saugumą nutrūkus laidams ir kt.“, – kalbėjo meras.

Plačiau skaitykite antradienio, liepos 16 d., „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kam reikalingi seni medžiai su išpuvusiu vidumi, štai ir pasekmės. Ale gamtosaugininkai labai stengiasi kur nereikia. Pakelėse kiek senų medžių, kuriuos būtina šalinti, ale ne, geriau plynėmis iškirsti brandžius miškus.

  • Gal gana toj gražioj saloj daryt šūdrenginius. Girtuokliai viską trypia, mindo, viską apmyža. Taip pat, organizatoriai važinėja su senais kledarais po salą kaip nori

  • Žmogus prieš stichijas bejėgis.

  • Saugokime senus medžius. Gal ką sutraiškyti. Račuiupėnų gatvėje tokių daug. Tenka melstis, kad nepaguldytų ant namo.

  • Pantoninį tiltą suniokojo blogai pritvirtinti batutai, kurie tikriausiai turėtų būti išleisti prieš audrą. Nepirmas kartas.

    • Tiltas pirmas lūžo;)

      • Buvau, mačiau

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video