2024/04/30

 

ARTĖJA SENIŪNO DARBO ŠIMTADIENIS

Šimonių seniūnijai tris mėnesius vadovauja kraštietis Gintautas Černius. Jurgos Banionienės nuotrauka

Šimonių seniūnijai tris mėnesius vadovauja kraštietis Gintautas Černius.
Jurgos Banionienės nuotrauka

Lygiai tris mėnesius Šimonių seniūnijos vairą laiko naujas seniūnas Gintautas Černius. Tai, anot jo, labai trumpas laiko tarpas ir pasidžiaugti nuveiktais darbais, pasiektais rezultatais dar negali, bet po truputį su seniūnijos žmonių rūpesčiais ir bėdomis susipažįstantis seniūnijos šeimininkas mato, ko reikėtų imtis, kokie pokyčiai būtini.

Jurga BANIONIENĖ

Pradžia – dokumentų skaitymas

Vadovauti Šimonių seniūnijai G. Černius pradėjo nuo sausio 10 d. Seniūnas pripažino, kad dar nesijaučia gerai apšilęs kojų. Į naują sritį įsigilinti reikia bent metų, nes kiekvienu metų laiku laukia vis nauji ir vis kiti darbai. Pokyčių teigė norėjęs, todėl ir ryžosi imtis šių pareigų. Naujovių irgi nesibaimina.

Pasiteiravus, ko pirmiausiai ėmėsi pradėjęs dirbti seniūnu, G. Černius tvirtino, kad pradžioje turėjo susipažinti su visais įstatymais. „Valstybės tarnybos, Vietos savivaldos įstatymas, Darbo kodeksas ir galybė kitų, seniūnas turi viską išmanyti ir teisiškai pagrįsti. Bet norint įsigilinti į visus teisinius klausimus reikia ne vienerių metų. Turiu statybininko išsilavinimą, pastaruosius dvylika metų dirbau mokytoju, tad savivalda naujas dalykas. Ši darbo sritis labai plati – nuo eilinio žemės kasimo iki notarinių veiksmų“, – kalbėjo G. Černius.

Jam dar sunku įvardyti savo, kaip seniūno, pirmuosius darbus, visi atrodo eiliniai ir gana smulkūs. Reikėjo nemažai bendrauti su visuomenei naudingą veiklą atliekančiais žmonėmis ir aiškintis, kokius darbus jie gali dirbti, kiek laiko, kokie asmenys telkiami visuomenei naudingai veiklai ir pan.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video