Motulė gamta šiemet vėl priaugino grybų, tad žmonės lekia į miškus ir grįžę su gausiais laimikiais namo ruošia įvairius grybų valgius.
Medikai ir mikologai primena, kad grybai gali būti ne tik naudingi, bet ir žalingi.
Kristina VALYTĖ
Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka pasidžiaugė, kad šiemet dar nepasitaikė nė vieno atvejo, kad priėmimo skyriaus paramedikams būtų reikėję gelbėti grybais apsinuodijusį gyventoją. Tačiau su nerimu laukiama meto, kai pradės dygti žaliuokės, kurias grybautojai neretai sumaišo su žaliosiomis musmirėmis, o pastarosios juk yra mirtinai nuodingos.
„Čia kaip ir nacionalinė problema, nes grybai dažnas ingredientas lietuviškoje virtuvėje, o grybautojai drąsiai renka bet kokius grybus. Dar viena bėda, kad grybų mėgėjai neretai jų persivalgo“, – teigė J. Panka.
Plačiau skaitykite rugpjūčio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF