2024/06/19

 

GRYBAUKIME IR GRYBŲ VALGIAIS MĖGAUKIMĖS APDAIRIAI

Apsinuodyti galima ne tik nevalgomais, bet ir netinkamai paruoštais, sugedusiais, alkoholiu užgertais valgomais grybais. Dalės Virbickienės nuotrauka

Motulė gamta šiemet vėl priaugino grybų, tad žmonės lekia į miškus ir grįžę su gausiais laimikiais namo ruošia įvairius grybų valgius.

Medikai ir mikologai primena, kad grybai gali būti ne tik naudingi, bet ir žalingi.

Kristina VALYTĖ

Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka pasidžiaugė, kad šiemet dar nepasitaikė nė vieno atvejo, kad priėmimo skyriaus paramedikams būtų reikėję gelbėti grybais apsinuodijusį gyventoją. Tačiau su nerimu laukiama meto, kai pradės dygti žaliuokės, kurias grybautojai neretai sumaišo su žaliosiomis musmirėmis, o pastarosios juk yra mirtinai nuodingos.

„Čia kaip ir nacionalinė problema, nes grybai dažnas ingredientas lietuviškoje virtuvėje, o grybautojai drąsiai renka bet kokius grybus. Dar viena bėda, kad grybų mėgėjai neretai jų persivalgo“, – teigė J. Panka.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 22 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video