2024/04/30

Į užsibrėžtą tikslą – atkakliai ir tvirtai

„Sprite“ finaliniame turnyre 1×1 Tomas Balčiūnas (trečias iš dešinės) laimėjo II vietą.

Nuotrauka iš Tomo Balčiūno asmeninio archyvo

Gabūs vaikai gyvena ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, talentų yra ir mažuose miesteliuose. Labai tikėtina, kad po kelerių metų šalia NBA krepšininkų pamatysime ir kupiškėną Tomą Balčiūną, kurio talentu jau dabar niekas neabejoja.
Vaikinukui dar tik 13 metų, o pergalių ir solidžių apdovanojimų jau ne vienas. Šie metai Tomui buvo ypatingai sėkmingi.

Sportas – nuo vaikystės

„Mano sūnus Tomas sportuoti pradėjo tada, kai jau galėjo kamuolį pakelti, – prisimena Gintaras Balčiūnas. – Jam buvo gal 4–5 metai. Treniruotes lankyti pradėjo nuo septynerių.“
Prakalbus apie krepšinį sužiba ir paties Tomo akys. Pasak jo, patinka ne tik laimėti. Dar daugiau ryžto žaisti geriau suteikia ir pralaimėjimai. „Tada atsiranda didesnė motyvacija stengtis, geriau žaisti“, – pasakoja Tomas.

Vaikinas žaidė keliose Kupiškio krepšinio komandose: Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro, paskui „Devold“ komandoje. Dabar treniruojasi individualiai, dalyvauja įvairiuose krepšinio turnyruose. Nemažai prie vaikino pergalės prisideda ir jo brolis Paulius, kuris gyvendamas užsienyje randa laiko sudaryti individualius Tomo treniruočių tvarkaraščius.

Svarbiausia – mąstyti

Kalbant apie Lietuvos krepšinio žvaigždes, Tomas sakė, kad jam labiausiai patinka Linas Kleiza: „Jis ne tik gerai žaidžia, bet ir protingas, moka sutelkti komandą. O tai labai svarbu. Manau, kad dar reikia galvą ant pečių turėti, o ūgis ir greitis – jau paskui. Žaidėjas turi būti psichologiškai stiprus, turi norėti laimėti.“

T. Balčiūnas per dieną sportui skiria 4, o kartais ir 5 valandas. Jam geriausiai sekasi žaisti po krepšiu. Tomas pasakojo, kad Kupiškyje sportuoti geros sąlygos, yra nemažai krepšinio aikštelių. Vaikinas turi ir daug draugų, kurių daugumą vienija meilė krepšiniui. „Jeigu ne krepšinis, tikrai neturėčiau tiek pažįstamų, draugų. Dabar labai smagu susitikti, kartu pažaisti krepšinio, treniruotis“, – džiaugėsi Tomas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video