2024/09/29

 

Mieste – JAV ginkluotės ir karinės technikos paradas

Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi ir su meru Dainiumi Bardausku susitiko Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų atstovai – majoras Marius Geležiūnas (dešinėje) ir kapitonas Marius Paukštas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Vakar Kupiškio rajono savivaldybėje lankėsi Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų atstovai – majoras Marius Geležiūnas ir kapitonas Marius Paukštas. Jie su Kupiškio rajono savivaldybės meru Dainiumi Bardausku aptarė sąlygas birželio 12 dieną mieste surengti didelį renginį, kurio metu kupiškėnai ir aplinkinių miestų gyventojai turės retą progą susipažinti su JAV karine technika ir ginkluote.

Vyks pratybos

„Birželio mėnesį Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse vyksta didelės tarptautinės kariškių pratybos „Kardo kirtis“. Visose trijose šalyse pratybose dalyvaus daugiau nei 10 tūkst. karių iš trylikos skirtingų valstybių. Lietuvoje birželį vyksiančios pratybos yra šių didžiųjų „Kardo kirčio“ pratybų dalis. Planuojame, kad mūsų šalyje jose dalyvaus skirtingų septynių NATO valstybių kariškiai. Bendras jų skaičius bus daugiau nei 5 tūkst.

Viena iš pratybų dalių – JAV pajėgų, antrojo kavalerijos pulko žygis iš Vokietijos, nuolatinės jų dislokacijos vietos Europoje, į Estiją. Žygis vykdomas sausuma, keliais. Tad birželį bus didelis karinės technikos judėjimas iš Vokietijos į Estiją per Čekiją, Lenkiją, Lietuvą, Latviją. Šio žygio metu judės apie 400 transporto priemonių, apie 1000 karių. Kiekvienoje šalyje, kurioje jis vyksta, yra sudaroma proga vietinei bendruomenei susitikti su JAV ir tos šalies kariškiais, planuojami susitikimai su vietinėmis bendruomenėmis ir visuomene“, – pasakojo M. Geležiūnas.

Sustos Kupiškyje

Lietuvoje į žygio maršrutą įtraukti penki miestai – Biržai, Kupiškis, Panevėžys, Kėdainiai ir Vilkaviškis. Jų gyventojai galės susipažinti su JAV karių naudojama ginkluote ir technika.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video