2024/09/29

 

Kultūros puoselėtojams – apdovanojimai

Už reikšmingą kultūrinę veiklą ir įvairias kultūros iniciatyvas apdovanota Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Lina Matiukaitė (dešinėje).
Autorės nuotrauka

Praėjusį penktadienį rajono kultūros darbuotojai minėjo savo profesinę šventę. Balandžio 15-oji yra paskelbta Pasauline kultūros diena. Lietuvoje ji pradėta minėti nuo 2006 metų, kai Seimas oficialiai įteisino ją kaip Kultūros dieną.

Ne pirmus metus ši diena prisimenama ir Kupiškyje. Šįkart surengtas netradicinis renginys – nominacijų įteikimo šventė. Jos metu pagerbti kultūros darbuotojai už didžiausią indėlį į rajono kultūrinį gyvenimą per praėjusius metus.

Kultūros dienos ištakos

Šventę vedė du buvę kultūros darbuotojai – režisierė Violeta Mičiulienė ir Subačiaus seniūnijos seniūnas Vidmantas Paliulis. Jie priminė Pasaulinės kultūros dienos ištakas. Jos gijos pradėjo megztis dar 1935 metais, kai Vašingtone JAV prezidentas Franklinas Ruzveltas drauge su 20 Lotynų Amerikos šalių atstovais pasirašė sutartį dėl meno ir mokslo įstaigų bei istorinių paminklų išsaugojimo. Raginant visus rūpintis žmonijos kultūros vertybėmis, ši diena pavadinta Pasauline kultūros diena. Minėtos sutarties iniciatorius – rusų mąstytojas Nikolajus Rerichas. Keliaudamas po įvairias pasaulio šalis jis pastebėjo, jog ne tik svečių šalių gamta verčia žmogų aikčioti, bet ir daugybė gražių meno paminklų, kuriuos būtina saugoti.

Sveikino valdžia

Į Kupiškio kultūros centro didžiosios salės scenoje įrengtą pakylą, simbolizuojančią garsų Kupiškio piliakalnį, užlipo rajono meras Dainius Bardauskas ir Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė. D. Bardauskas pasidžiaugė, kad pirmą kartą bus pagerbti ir įvertinti žmonės, kurie mūsų kraštui savo darbu davė tai, ką vadiname didžiąja kultūra. Kiekvienas kultūros darbuotojas į rajono kultūrinio gyvenimo mozaiką įdeda savo indėlį, jei bent vieno jų nebūtų, tas paveikslas būtų kitoks. Meras linkėjo, kad kultūros paveikslas būtų spalvingas, turiningas ir gražus.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja J. Trifeldienė pabrėžė, kad kultūros sąvoka – labai plati, o kiekvienas kultūros darbuotojas – vertybių nešėjas, gydantis žmonių sielas, kuriantis gėrį ir grožį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video