2024/09/29

Miesto reikalus kuruos naujas specialistas

Kupiškio miesto reikalais nuo balandžio 6 dienos pradėjo rūpintis naujas darbuotojas – Urbanistikos ir ekologijos skyriaus vyresnysis specialistas Dainius Januška.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Nuo balandžio 1 dienos Kupiškio rajono savivaldybėje nebedirba ilgametis Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus specialistas, miesto reikalais rūpinęsis Antanas Odinas. Jo pareigas perėmė naujas darbuotojas. Praėjusią savaitę pradėjo dirbti 29 metų kupiškėnas Dainius Januška.

Dirbs kitame skyriuje

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorių laikinai pavaduojanti Kanceliarijos skyriaus vedėja Ingrida Bernatavičienė informavo, kad buvo gautas A. Odino prašymas dėl išėjimo iš darbo. Priežasčių Savivaldybės atstovė nekomentavo. A. Odinas buvo sulaukęs pensinio amžiaus. Pasak I. Bernatavičienės, valstybės tarnybos pareigybė Ekonomikos ir turto valdymo skyriuje, kur dirbo šis specialistas, buvo panaikinta, funkcijos perduotos kitam – Urbanistikos ir ekologijos skyriui.

Pakalbintas nuo balandžio 6 dienos dirbti pradėjęs naujasis šio skyriaus vyresnysis specialistas D. Januška sakė, kad yra vietinis. „Esu grynas kupiškėnas, gimiau ir augau Kupiškyje. Mokiausi tuometėje Povilo Matulionio vidurinėje mokykloje, paskui išvykau studijuoti į sostinę, tad gimtinėje buvau tik svečias“, – apie save pasakojo D. Januška.
Jis yra baigęs verslo vadybos studijas Vilniaus kolegijoje.

„Dirbti pradėjau anksti, dar studentaudamas, iš pradžių – ne pagal specialybę, vėliau – pagal ją, buvau atsakingas už automobilių serviso veiklą. Vienoje įmonėje dirbau pirkimo-pardavimo vadybininku, kitoje – serviso meistru. Kurį laiką buvau emigravęs, laimės ieškojau kitur“, – pasakojo ketverius metus Norvegijoje praleidęs D. Januška. Jis tvirtino, kad gimtinės trauką jautė visą laiką ir puoselėjo mintį grįžti ir kurtis būtent gimtajame Kupiškyje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video