2024/04/30

 

Verslo diskusiją gelbėjo politikai

Kupiškyje, buvusioje kareivinių teritorijoje gali greitai nebelikti šių garažų. Čia Savivaldybė ketina suprojektuoti naujus pastatus, tinkamus biurams arba gamybai plėtoti.
Autorės nuotrauka

Pirmadienį, vasario 9 d., į Savivaldybę vėl buvo pakviesti rajono verslininkai padiskutuoti, kaip būtų galima pritaikyti darbo vietoms kurti buvusią kareivinių ir RSO teritoriją. Maždaug prieš savaitę į tokį pat susitikimą buvo atėję tik trys verslininkai. Šįkart tikėtasi jų sulaukti daugiau, bet šis noras neišsipildė. Galima sakyti, kad atėjo tik vienas verslininkas, nes kiti du diskusijos dalyviai yra kandidatai į rajono merus ir išnaudojo eilinę progą pasirodyti.

Kam tinka miesto centras

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis pakartojo praėjusiame susitikime verslininkams užduotą klausimą, kokios paskirties patalpų reikėtų verslininkams buvusioje kareivinių ir RSO teritorijoje. Savivaldybė jau turėtų pradėti rengti techninius pastatų projektus ir pritaikyti juos konkrečiai veiklai. Tačiau iš verslininkų norėtų sužinoti, kokius projektus rengti, ar administracinėms patalpoms, ar gamybinėms.

Diskusijų metu buvo išsakyta nuomonė, kad miesto centre plėtoti triukšmingą, teršiančią aplinką gamybą tikrai netinka. Mažai atėjo verslininkų aptarti šių reikalų, tad matyti, kad kupiškėnams verslininkams šie Savivaldybės siūlymai neaktualūs. Būtų geriausia, kad kas nors iš kitur tuo susidomėtų.

Verslininkai samprotavo, kad miesto centre bene labiausiai tiktų plėtoti pramogų, kažkokių paslaugų verslą. Tačiau esant nedidelei gyventojų perkamajai galiai nieko gero iš to neišeis.
Ž. Aukštikalnis informavo, kad visi sklypai buvusioje RSO teritorijoje jau išnuomoti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video