2024/04/30

 

Laikiname būste laukia permainų

Šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorius Petras Remeikis džiaugėsi sėkmingu jų įstaigos persikraustymu į laikinas patalpas.
Autorės nuotrauka

Nuo gruodžio 9 d. Šv. Kazimiero vaikų globos namai iš Paketurių laikinai persikėlė į Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bendrabutį. Kol šių vaikų globos namų pastatas bus atnaujinamas, naudotis tomis patalpomis šiai įstaigai patikėjimo teise leido rajono Taryba. Pasidomėjome, kaip globotiniai ir darbuotojai jaučiasi naujojoje aplinkoje.

Naujoje vietoje Šv. Kazimiero vaikų globos namai dar tik trečia diena, tačiau jau visuose vaikų kambariuose verda gyvenimas. Kol kas dar matyti ir kraustymosi pėdsakų, bet po truputį, pasak šios įstaigos direktoriaus Petro Remeikio, baigiama įsikurti. Patalpos savo ir viešuosius darbus atliekančių darbininkų jėgomis suremontuotos, šiltos. Trečiajame aukšte įrengta valgyklėlė. Čia bus vaikams ruošiamas maistas. Yra atskiras valgomojo kambarys.

Naujosios patalpos perskirtos į dvi dalis – vaikų gyvenamąsias ir administracijos. Į jas patekti galima pro skirtingas duris.
Šiuo metu Šv. Kazimiero vaikų globos namuose gyvena 26 vaikai. Direktorius džiaugėsi, kad daugelis reikalingų įstaigų čia pat, labai arti. Vaikai dabar pėsčiomis gali nueiti ir į mokyklą, o auklėtojų lydimi – ir į darželį, ir į polikliniką. Tai didžiausi gyvenimo mieste privalumai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video