2024/04/30

 

Seneliai ilgisi Subačiaus ir svajoja apie išvykas

Antanas Skaparas (kairėje) ir Stanislovas Bielskas mėgsta skaityti knygas.
Autorės nuotrauka

Nuo šių metų balandžio pabaigos Subačiaus senelių globos namai laikinai buvo perkelti į buvusias Kupiškio ligoninės vaikų ligų skyriaus patalpas, antrajame aukšte. Pasidomėjome, kaip naujoje vietoje jaučiasi šių namų globotiniai, kokios jų gyvenimo sąlygos.

Reikia erdvės

Pasak Kupiškio r. socialinių paslaugų centro direktorės Aldonos Ražauskienės, tikimasi, kad po metų ar pusantrų Subačiuje iškils naujasis senelių globos namų pastatas, bus erdviau, patogiau ir tų namų gyventojams, ir darbuotojams. Šiuo metu, jos žiniomis, statybos rangovo konkursas jau baigėsi. Gal ir darbai pajudės sparčiu tempu.

A. Ražauskienė sakė, kad šiuo metu jų įstaigoje yra 31 globotinis. Juos aptarnauja 9 darbuotojai. „Mūsų patalpos pritaikytos 25–26 gyventojams. Tačiau susispaudėme ir apgyvendinome daugiau žmonių. Atsižvelgėme į tai, jog kai kurie asmenys paprasčiausiai neturi kur dėtis“, – teigė direktorė.

Ji papasakojo, kad senelių globos namų patalpos visiškai atskirtos nuo ligoninės. Vaikštoma per atskirą įėjimą. Prie jo yra pastatytas suoliukas. Čia mėgsta globotiniai išėję į lauką pasėdėti. Patalpose yra ir liftas, kuriuo seneliai gali naudotis. Savarankiškai vaikštinėjančių yra vienas kitas. Kitiems sunku vaikščioti be palydos. Yra ir gulinčių.

Kai gražūs orai, stengiamasi globotinius išvežti į gamtą. Neseniai jie buvo nuvežti prie Kupiškio marių, prieš tai – prie Pyragių ežerėlio. Artimiausiu metu seneliams bus surengta išvyka į muziejų. Juolab kad šiomis dienomis jų įstaiga gavo naują autobusiuką, pritaikytą specialiųjų poreikių turintiems žmonėms vežti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video