2024/09/25

 

Pasitvirtino pirmojo rinkimų turo rezultatas

Kupiškėnai ir biržiečiai savo atstovą Seime išsirinko iš ketvirto karto.
Autorės nuotrauka

Pakartotiniai rinkimai Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje, kurių prireikė nustačius čia rinkimų tvarkos pažeidimų, patvirtino pirmojo rinkimų turo lyderio, socialdemokratų kandidato Aleksandro Zeltinio pranašumą.
Šis politikas nuo galiojančių biuletenių surinko 58,43 proc. rinkėjų balsų. Jo konkurentui, Darbo partijos kandidatui Ritui Vaiginui rinkėjai skyrė 41,57 proc. balsų.

Rinkimų statistika

Rinkėjų aktyvumas rinkimų dieną pakartotiniuose rinkimuose buvo labai mažas. Antai iki 10 val. visoje Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje savo valią buvo pareiškę tik 3,57 proc. rinkėjų. Iki 14 val. balsavusiųjų padaugėjo iki 12,75 proc., o baigiantis balsavimo laikui – iki 18,42 proc.

Iš viso pakartotinių rinkimų antrajame ture Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje dalyvavo 27,73 proc. rinkėjų. Jų skaičių šiek tiek pagerino balsavusieji iš anksto – 8,72 proc.
Palyginti nedidelis negaliojančių biuletenių skaičius (2,27 proc.) leidžia manyti, kad balsuoti atėjo tie, kurie buvo rimtai apsisprendę, kam atiduos savo balsą.

Mūsų rajone A. Zeltinis ryškiai pirmavo beveik visose rinkimų apylinkėse. Tik Alizavoje jį nurungė Darbo partijos kandidatas Ritas Vaiginas, čia surinkęs 54,19 proc. rinkėjų balsų. Šį politiką neblogai palaikė ir Paketurių bei Salamiesčio rinkėjai, skyrę per 42 proc. balsų.

Tautos balsas

Rinkimų dieną Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje užkalbinti vyriškiai apie rinkimus turėjo skirtingą nuomonę. Gediminas Totoris sakė jau pabalsavęs. Per visą rinkimų į Seimą maratoną balsavęs už tą patį socialdemokratų kandidatą. Kitas vyriškis, prisistatęs Algiu, buvo kategoriškas: „Nėjau ir neisiu balsuoti. Neturiu, ką rinkti. Mulkina žmones tie visi kandidatai savo pažadais viską sutvarkyti, viską padaryti. Per dvidešimt metų nieko gera paprasto žmogaus labui nenuveikta. Į Seimą eina milijonieriai. Ar jiems dar pinigų maža?“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video