2024/09/25

 

Vaikystės ir senatvės namų beieškant

Ir vaikystėje, ir senatvėje mums visiems reikia jaukių namų.
Rasos Čepaitės nuotrauka

Kur bus vaikų globos namai? Ar Subačiuje iškils naujas senelių globos namų pastatas? Tai vis klausimai, kurie pastaruoju metu vėl pradeda lįsti į paviršių. Pasigirsta net įvairių sąmokslo teorijų, sietinų su valdžių kaita.

Dėl vaikų namų – neaišku

Kovo pradžioje vykusiame rajono Tarybos posėdyje meras Jonas Jarutis buvo patikinęs, kad Šv. Kazimiero vaikų globos namų likimas paaiškės po savaitės. Tačiau kol kas nepaaiškėjo, ar jie liks Paketuriuose, ar bus perkelti į Virbališkius.

„Kol kas tai atviras klausimas. Išlieka abu variantai. Laukiame atsakymo iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos“, – sakė praėjusį antradienį rajono meras Jonas Jarutis.

Šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorius Petras Remeikis teigė norįs, kad viskas greičiau paaiškėtų. Anot jo, abu variantai turi savų pliusų ir minusų. Paketuriuose gyvenant arčiau miestas, mažiau sąnaudų transporto išlaidoms. Virbališkiuose privalumas būtų gera sporto salė, stadionas. Preliminarūs skaičiavimai dėl globos namų pastato Paketuriuose rekonstrukcijos jau yra atlikti. Tiesa, yra ankstesnis projektas ir dėl Virbališkių mokyklos pertvarkymo, tačiau jį jau reikėtų koreguoti, kad atitiktų naujausius reikalavimus šeimynos būstui. Globojami vaikai turės gyventi šeimynose po 8–10 vaikų atskiruose butukuose. Juos globotų dvi nuolatinės socialinės darbuotojos. Tokių pokyčių vaikams reikia kuo skubiau. Nenormalu, kai vienas žmogus, pasikeisdamas su kitais, dirba su 30 globotinių. Vaikams reikia sudaryti artimas įprastiniam šeimos gyvenimui sąlygas, reikia pastovumo.

Į Kupiškį laikinai

J. Jarutis, paklaustas apie Subačiaus senelių namų statybos reikalus, teigė, kad joms jokių kliūčių nėra. Viskas turėtų vykti pagal anksčiau numatytą planą, pinigai, per 3 mln. litų, naujo pastato statybai yra patvirtinti.
Dabar globojami 26 seneliai artimiausiu laiku turėtų būti perkelti į Kupiškio ligoninę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video