2024/09/25

 

Klientų paieška – kapinėse

Kupiškio naujosiose kapinėse Byčių kaime kryžiai pasipuošė reklaminiais lapeliais, viliojančiais įsigyti „Juodosios Gulbės“ firminių gaminių už mažą kainą. Tokio akibrokšto nesitikėjo ne tik mirusiųjų artimieji, bet ir kapinių priežiūros taisyklių kūrėjai.

Kupiškėnė, kovo 6 d. nuvykusi į Kupiškio miesto naująsias kapines Byčiuose, buvo nemaloniai nustebinta. Ant laikinų kryžių, kurie pastatyti ant neseniai supiltų kapų, styrojo balti lapeliai, užkišti už Nukryžiuotojo. Pasirodo, taip originaliai vienas antkapių meistras siūlė savo firminius gaminius už nedidelę kainą ir kvietė apsilankyti „Juodosios Gulbės“ salėje…

Jokio kriminalo

„Ar neužtenka skelbimų lentos prie kapinių vartų? Nieko šventa, matyt, žmogui nebėra. Kam kaišioti tuos popierėlius už kryžių? Gal laukia velionių skambučių nurodytu telefonu?“ – piktinosi moteris.
Paskambinus lapelyje nurodytu telefonu atsiliepė kupiškėnas Virginijus Sankauskas. „Nekišu aš ten tų lapelių. Tikrai ne. Liudininkus tegu atsiveda, jei mane matė. Aš kapinių nesaugau. Mano telefonas yra prie dirbtuvių viešai paskelbtas. Bet kas gali jį nusirašyti ir be atskiro leidimo. Ant kryžiaus, paminklo dėti tokias reklamas negerai, bet kur laikinas kryžius, nieko baisaus. Vis tiek jį žmonės keis. Jei niekas nesugadinta, neišniekinta, tai koks čia gali būti kriminalas. Pasiimi lapelį ir išmeti, jei informacija nedomina. Kam ta isterija?“ – dėstė jis.

Ritos Lukšienės nuotraukos

Tarstelėjus, jog tai labiau etikos, moralės dalykai, pašnekovas atšovė, kad tam žmogui, kuris kelia triukšmą dėl tokios smulkmenos, stinga etikos. „Gal neapykantą jis man jaučia?“ – buvo pasipiktinęs V. Sankauskas ir klausė, kodėl žmonės tokius dalykus pasakoja redakcijai, o nesikreipia tiesiai į jį, jei yra nepatenkinti.
Apsakęs, kad jis taip pat kenčia, kai pašto dėžutėje nuolat randa šūsnis nereikalingų reklamų, V. Sankauskas galiausiai panūdo atsiprašyti: „Atsiprašau. Ištrauksiu tą lapelį nuvažiavęs, jei kas negerai.“

Renka ne pirmą kartą

Antanas Odinas, Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas, sakė, kad kapinių priežiūros taisyklės nereglamentuoja, ką konkrečiai tokiu atveju reikėtų daryti. „Kiek žinau, tokių lapelių kapinėse buvo primėtyta ir anksčiau. Kapinių sargė juos surinkdavo ir tiek. Matyt, niekas negalėjo net įsivaizduoti, kad kažkas ims ir pradės kabinėti reklaminius lapelius ant antkapių. Kažkoks absurdas. Aš tai rašyčiau policijai pareiškimą, jei ant savo artimųjų kapo rasčiau tokį lapelį. Man nepatinka, kai ant medžių, stulpų ir kitose tam nelabai tinkamose vietose prikabinėjama visokiausių skelbimų, plakatų. Ir ne už visus tokius reklamavimosi būdus galima pritaikyti administracinę nuobaudą. Gal greitai žmonėms ant nugarų reklamas pradės klijuoti. Ar negana spaudoje, miesto skelbimo lentose pasireklamuoti?“ – išsakė savo nuomonę specialistas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video