2024/09/24

Miestui padovanojo keturiasdešimtmetę eglę

Penktadienį, 16 valandą, bus įžiebta kalėdinė mūsų miesto eglė. Ją šiais metais Kupiškiui padovanojo Antanas ir Danutė Karveliai. Vargais negalais 16 metrų aukščio medį iš Muziejaus gatvės namo kiemo išgabeno bendrovė „Kupiškio komunalininkas“ ir Kupiškio miškų urėdija.

Augino dešimtmečius

Tradicinė Kalėdų eglė miesto aikštę šiais metais pasiekė praėjusį antradienį. Ją iš Muziejaus gatvės atgabeno Kupiškio miškų urėdijos miškavežis, lydimas bendrovės „Kupiškio komunalininkas“ darbuotojų.

Išgabenti iš D. ir A. Karvelių kiemo dygiąją, žmonių dar vadinamą sidabrine, eglę nebuvo lengva. Žaliaskarė spyriojosi laužydama šakas į elektros stulpus, laidus, kiemo pastatus.

„Vargšė, nenori palikti namų“, – stebėdama didžiulės darbininkų komandos triūsą kalbėjo D. Karvelienė.

Moteris su liūdesiu palydėjo savo eglutę iš kiemo, kur ji praleido apie 38 metus. Dar mažą medelį Karveliai pirko iš tuometinės Kupiškio miškų urėdijos, kuriai dabar ir atidavė iki 16 metrų aukščio užaugintą medį.

„Jau reikėjo nupjauti šitą eglę, nes kilus audrai bijojom, kad neužgriūtų ant namo ir nesulaužytų stogo. Be to, eglė užėmė didelį kiemo gabalą, paviršinės šaknys iškilojo plyteles, plačios šakos trukdė augti gėlėms“, – pasakojo šeimininkė.

Savarankiškai nusipjauti medžio pensinio amžiaus kupiškėnai patys nesugebėjo. O samdant medkirčius tai jiems galėjo itin brangiai kainuoti. Pasitaikius progai atiduoti medį miestui, šeimininkai nusprendė jį tuoj pat ir pasiūlyti.

„Eglės labai gaila. Dar prisimenu, kaip ją sodinome. Tačiau pakviesiu vaikus ir anūkus penktadienį į mūsų eglutės įžiebimą miesto aikštėje“, – tvirtino D. Karvelienė.

Iš miško atvežti negalėjo

Šiais metais kalėdinę eglę miestui pasiūlė mažiausiai penki gyventojai. Tačiau Kupiškio miškų urėdijos miškotvarkos inžinieriaus Virginijaus Stapulionio teigimu, tik vienas pasiūlymas buvo vertas dėmesio. Kai kurie kupiškėnai, anot jo, tiesiog norėjo nemokamai atsikratyti įgrisusio medžio, nors jis miesto tikrai nepapuoštų.

Gyventojų pagalba ieškant kalėdinės eglutės, pasak pašnekovo, praverčia jau treti metai. Mat ją iš miško parvežti urėdijos darbuotojams nėra galimybių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video