2024/09/24

Smurtas šeimoje baigėsi savižudybe

Kupiškyje ir vėl suaktyvėjo smurtas šeimoje. Du mūsų rajono vyriškiai praeitą savaitę pakėlė ranką prieš savo nepilnamečius vaikus. Vienam smurtautojų toks poelgis baigėsi savižudybe policijos sulaikymo kameroje.

Į pagalbą nukentėjusiesiems šeimyninių konfliktų metu visoje šalyje jungiasi įstatymų leidėjai, mūsų rajone – tyliai startavęs Krizių centras.

Mušė vaikus

Spalio 4 dienos vakarą savo sūnų sumušė Juodpėnų kaimo gyventojas J. T. Apie šį įvykį pranešimą gavę policijos pareigūnai sulaikė vyriškį ir pradėjo ikiteisminį tyrimą. Berniukas stipriai nenukentėjo.

1982 metais gimęs J. T. nebe pirmą kartą dėl savo elgesio pakliūva į teisėsaugos akiratį. Jo polinkis į nusikaltimus gąsdina Juodpėnų gyventojus. Tačiau prieš sūnų, Šimonių seniūnijos socialinės darbuotojos Laimos Bubinienės žiniomis, J. T. ranką pakėlė pirmą kartą. Ši šeima, pasak specialistės, įtraukta į rizikos šeimų sąrašą.

Dar žiauriau savo nepilnametę dukrą spalio 7 dieną paauklėti nusprendė 49-erių kupiškėnas A. S. Vyriškis trenkė mergaitei per ranką ir ją sulaužė.

Apie įvykį šeimoje policijai tuoj pat pranešė A. S. žmona. Ji kartu su dukra išvyko į ligoninę, o smurtautojas nugabentas į policijos komisariatą.

Tačiau naktį sulaikymo kameroje praleidęs vyras nusprendė pasirinkti savižudybę ir čia pat pasikorė.

Kodėl šio įvykio policijos pareigūnai laiku nepastebėjo, komisariato Organizacinės grupės vyresnioji specialistė Jurgita Žiūrienė, kaip ir kitų ikiteisminio tyrimo detalių, nekomentavo.

Sulaikymo metu A. S. buvo blaivus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video