2024/09/24

„Karštos bulvės“ žaidimai naujoje Taryboje

Rinkimuose aktyviai dalyvavę Kupiškio rajono kandidatai kaip blogo kvapo kratosi Tarybos nario mandato. Kaip ir tikėtasi, rinkėjų valiai nepakluso seniūnai ir valstybės tarnautojai – tokių buvo septyni. Dar du kandidatai nepanoro perimti iš kolegų eilės tvarka gautų mandatų. Galutinę rajono politikų komandą sužinosime ketvirtadienį vyksiančiame pirmajame Tarybos posėdyje.

Atsisakė mandatų

Balandžio 14 dieną naujai išrinkta Kupiškio rajono taryba turės rinktis į pirmąjį savo posėdį. Jį pagal įstatymus šaukia apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis.

Jis dar kovo mėnesį privalėjo sudaryti mandatus gavusių asmenų, kurie eina pareigas, nesuderinamas su Savivaldybės tarybos nario pareigomis, sąrašą. O į jį patekusieji likus ne mažiau kaip dešimčiai dienų iki pirmojo posėdžio privalo pranešti savo sprendimą. Priešingu atveju Vyriausioji rinkimų komisija mandatų komisijos teisėmis iš tokio asmens mandatą atima. O pirmojo posėdžio metu jis neturės teisės dalyvauti ir duoti priesaiką.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, iš Kupiškio rajone išrinktų 25 asmenų Tarybos nario mandatų atsisakė Nepartinių ir nepriklausomų koalicijos kandidatas Antanas Odinas, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos nariai Vidmantas Paliulis, Žilvinas Aukštikalnis, Julius Vytautas Semėnas, Valdas Juškevičius, Antanas Alkauskas.

Mandatų atsisakę rajono seniūnai jau anksčiau yra minėję, kad jiems šie rinkimai – savo darbo įvertinimas. Esą jie pasitikrino, ką apie jų veiklą galvoja gyventojai, o mandatų seniūnams nė nereikėjo.

Trūksta laiko

Dirbti rajono Taryboje nepanoro ir iš atsisakiusiųjų mandatą automatiškai gavęs valstietis liaudininkas Benediktas Gricius. Dvi kadencijas atidirbęs politikas teigė apsisprendęs visai neseniai. O jo sprendimą nulėmė laiko trūkumas.

Pasak pašnekovo, šie metai jo verslui nėra lengvi, todėl reikia daugiau dėmesio šiai veiklai.

„Mandato atsisakiau ne dėl politinių ar asmeninių priežasčių. Paprasčiausiai man atrodo, kad daugiau laiko turiu skirti savo verslui – blaškytis tarp kelių pareigų nebūtų gerai, – savo apsisprendimą komentavo B. Gricius. – Nesinori Taryboje dirbti paviršutiniškai. Paskutinę savaitę, kai teko dalyvauti ne viename valdžios posėdyje, pastebėjau, kad visko nebeaprėpiu. Todėl geriausia susikoncentruoti į vieną sritį.“

Iš atsisakiusiųjų perleistų mandatų atsisakė ir valstiečių liaudininkų partijos nariai Saulius Bubinas bei Kupiškio jaunimo centro direktorė Gaila Matulytė. Pastarosios kandidatės dabartinės pareigos nesuderinamos su Tarybos nario vieta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video