2024/09/24

Skaidrumo paieškos žmones verčia alkti

Sunkiai galą su galu suduriantys mūsų rajono gyventojai jau seniai laukia jiems skirtų maisto paketų iš ES Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labdaros organizacijoms programos. Šiemet ši parama vėluoja dėl to, jog Viešųjų pirkimų tarnyba tikrino valstybės įmonės Lietuvos žemės ūkio maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros viešuosius pirkimus.

Kupiškio r. savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Laima Bartulienė sakė, kad parama maisto produktais gyventojams yra dalijama 6 kartus per metus, t. y. maždaug kas 1,5 mėn. Į ją gali pretenduoti asmenys, kurių pajamos neviršija 525 Lt vienam šeimos nariui. Mūsų rajone šią labdarą dalija Raudonojo Kryžiaus organizacijos Vilniaus skyrius. Vasario 20 d. buvo sudaryti sąrašai asmenų, kurie kovo pradžioje jau turėjo pradėti gauti tuos maisto paketus. Iš viso į šią labdarą pretendavo 3940 rajono gyventojų. Kovo pradžioje skyrius gavo VĮ Lietuvos žemės ūkio maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros informaciją, kad Viešųjų pirkimų tarnybai pateikus tikrinimo išvadas bus su maisto produktų tiekėjais sudaromos sutartys. Visas šis procesas užtruko, todėl žmonės pavėluotai gaus paramą maisto produktais. Buvo patikinta, jog balandžio pradžioje tas procesas turėtų pajudėti.

„Praėjusią savaitę skambino Raudonojo Kryžiaus organizacijos atstovai ir pranešė, kad maisto paketų gavėjų sąrašus dar galima patikslinti. Taip šiuo metu ir darome. Šis sąrašas bus tikrai ilgesnis. Pastaruoju metu seniūnijos sulaukė žmonių, kurie kreipėsi dėl galimybės gauti paramą maisto produktais. Tad tiksliai, kiek iš viso jų bus sąraše, dar negaliu pasakyti.

Dabar Raudonojo Kryžiaus organizacijos Vilniaus skyrius ieško žmogaus, kuris galėtų mūsų rajone dalinti šią labdarą. Pastaruoju metu tą darbą atlikusi Regina Gaidukevičienė atsisakė šių pareigų.

Manau, kad pamažu vėl nusistovės maisto dalijimo įprastinė tvarka ir jokio streso dėl to sunkiai besiverčiančioms šeimoms daugiau patirti šiemet neteks“, – buvo įsitikinusi L. Bartulienė.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video