2024/09/23

Žemėtvarkos skyrių likimą gaubia nežinia

Nuo liepos 1-osios naikinama apskrities viršininko institucija. Iki tol žemėtvarkos funkcija priklausė jai. Visi Panevėžio apskrities rajonų žemėtvarkos skyrių darbuotojai yra gavę atleidimo iš darbo lapelius. Tačiau kas jų ir pačių žemėtvarkos skyrių laukia nuo liepos 1-osios – kol kas niekas nežino.

Dirbs iki birželio pabaigos

Kupiškio žemėtvarkos skyriaus vedėja Marija Bidlauskienė sakė, kad jų skyriuje iš viso dirba 8 darbuotojai, iš kurių 6 yra žemėtvarkos specialistai. „Kai beveik prieš metus kaimuose buvo atleisti žemėtvarkininkai, dabar visą jų darbą atliekame mes. Dėl kiekvieno klausimo, susijusio su žeme, žmonės atvyksta į mūsų skyrių. Kaip bus nuo liepos 1-osios – nežinome, nes vasario 26 dieną visi gavome atleidimo lapelius, ir paskutinioji mūsų darbo diena yra birželio 30-oji“, – pasakojo vedėja.

Anot M. Bidlauskienės, ką nuspręs aukštesnė valdžia, dar laukiama. Galbūt jų skyrius bus perkeltas į kitas struktūras, gal vėl bus skelbiami konkursai darbo vietoms užimti – kas žino. Kiek liks pareigybių, taip pat neaišku.

Tikisi, kad išliks

„Kaip dirbsime nuo liepos 1-osios – oficialios informacijos nėra, – sakė Panevėžio apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento direktorius Kęstutis Vaičiūnas. – Mano manymu, žemėtvarkos struktūros turėtų išlikti rajonų teritorijose, nes tai buvo numatyta ir naujame Seimo pateiktame Žemės įstatymo pataisų projekte. Deja, prezidentė šį įstatymo projektą vetavo – jis grąžintas Seimui“.

Vetuotame įstatymo projekte buvo siūloma valstybinę žemę kaimo vietovėse patikėjimo teise perduoti Nacionalinei žemės tarnybai prie Žemės ūkio ministerijos, o valstybinę žemę miestuose – savivaldybėms.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video