2024/09/23

Byčių slidinėjimo trasos detektyvas

Prasidėjusi tikra žiema vėl apnuogino seną mūsų bėdą – Byčiuose slidinėjimo trasa vis dar iki galo neįrengta, keltuvų nė kvapo, o apie sniego patranką ar vasaros rogučių trasą, kaip Anykščiuose, tegalime tik pasvajoti. Deja, realybė tokia, nors apie šiuos reikalus jau ne vieneri metai kalba valdžios atstovai, buvo apeliuojama ir į verslininkų sąžinę, bet kaip nėra slidinėjimo trasos, taip nėra.

Neranda kabelio

Ant Byčių kalno paslydinėti ateina ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Deja, čia galima džiaugtis tik sniegu. Su vėjeliu nuskriejus nuo kalno, atgal į jo viršūnę reikia ropštis savo kojomis. – jokių papildomų priemonių – keltuvų – kol kas nėra.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, šiais metais planuojama įrengti ant šio kalno keltuvą: „Bus sumontuotas paprastas, megėjiškas keltuvas, nes rimtesniam neturime lėšų. Jį montuos UAB „Kupiškio komunalininkas“ darbuotojai“.

Pasak UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojo Sigito Dulksnio, prie kalno šiomis dienomis buvo nuvykę įmonės darbininkai, kurie apžiūrėjo, ar yra galimybė pastatyti keltuvą. „Žmonės išradingi – atranda viską, – sakė pavaduotojas, komentuodamas tai, jog kol kas darbininkams nepavyko surasti elektros kabelio, nutiesto toje vietoje, kur turėtų būti sumontuotas keltuvas. – Kol kas slidininkų negaliu pradžiuginti.

Atrodo, iš po žemių bus iškasti elektros kabeliai, todėl kažin, ar slidinėjimo mėgėjai sulauks keltuvo. Jeigu orai pagražės, nustos snigti ir pustyti, bus tęsiami elektros kabelio paieškos darbai. Be to, norint įrengti slidinėjimo trasą, sniego turi būti nemažiau kaip pusė metro, o tiek jo kol kas nėra. Apie sniego patrankas galime tik pasvajoti“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video