2024/09/23

Didelis noras piešti ant sienų gali brangiai kainuoti

Pastaruoju metu ne vienas pastebėjome mieste ant sienų graffiti piešinius. Deja, kiekvienas piešinys turi turėti savo vietą, o pastarieji ne tik darko miesto vaizdą, bet ir padaro nemažai žalos pastatams.

Policijos pastangomis pirmasis tokių piešinių autorius surastas, o kiti, ko gero, taip pat netrukus bus įvardinti.

Perspėjimas nepadėjo

Pasak Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus vyr. patrulės Vilės Sezonienės, pirmąjį sienų „dailininką“ pavyko nustatyti padedant Jaunimo centro direktorei Gailai Matulytei, Lauryno-Stuokos Gucevičiaus gimnazijos socialinei pedagogei Audronei Matuzevičienei. Buvo sutikrintas įtariamojo rašto braižas remiantis paimtais sąsiuviniais, piešiniais, o vėliau, įrodymų priremtas, aštuoniolikmetis Lauryno-Stuokos Gucevičiaus gimnazijos dvyliktokas A. J. pats prisipažino piešęs ant pastatų sienų, elektros prietaisų skydinių.

Gavus prie Kupiškėnų pavilijono turgavietės esančios aludės savininkės pareiškimą apie aprašinėtas sienas, ir išsiaiškinus, kas taip padarė, vaikinas nuvalė savo meną, dievažyjosi, jog gailisi. Verslininkė jaunuolio pagailėjo, juolab kad sugadinta siena buvo sutvarkyta, todėl pareiškė, kad daugiau pretenzijų nebeturinti ir prašė nebebausti.

„Manėm, vaikinas pasimokė ir daugiau nebegadins sienų, – sakė V. Sezonienė. – Deja, po kiek laiko vėl pasirodė piešiniai“.

Šį kartą už savo meną A. J. teko atsakyti jau rimčiau. Buvo surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl nedidelio chuliganizmo ir remiantis 174 staipsniu paskirta 150 Lt bauda.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video