„Nuo aštuntos ryto iki šeštos vakaro esu burnos higienistė, o nuo šeštos vakaro – konditerė“, – taip save apibūdino Panevėžyje gyvenanti kupiškėnė Gabija Morkūnienė (Stukaitė), gaminanti gardėsius su mažiau cukraus.
Kristina VALYTĖ
Tai buvo likimas
Pašnekovė, būdama abiturientė, svarstydama, kur stoti, atsitiktinai pasirinko burnos higienos studijas Utenos kolegijoje.
„Absoliučiai nežinojau, kuo noriu būti, ką noriu veikti. Tačiau širdimi jaučiau, kad norėčiau dirbti medicinos srityje. Dabar suprantu, kad tai buvo likimas“, – šypsojosi Gabija.
Konditerija, antra jos profesija, į gyvenimą pasibeldė pernai iš didelio noro turėti papildomos veiklos.
„Trūko savirealizacijos. Turėjau daug laisvo laiko namuose, pradėjo nebedžiuginti kasdienybė. Nuo mažų dienų šeimoje buvo įskiepyta, kad reikia gerai mokytis, kad netektų sunkiai dirbti. Peržiūrėjau ir universitetus, ir kolegijas svarstydama, kokia kryptimi galėčiau eiti. Vyras Tomas pasiūlė mokytis konditerijos. Sakė, vis tiek namuose kepi keksiukus, pyragus, tau tai patinka, pagilintum žinias. Bemat radau, kad arčiausiai įgyti šią profesiją galima Panevėžio mokymo centre, pateikiau dokumentus ir įstojau“, – prisiminė G. Morkūnienė.
Gramas į gramą
Pasak Gabijos, konditerija nėra tik kepimas pagal receptą. Tai menas ir matematika
Plačiau skaitykite liepos 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF



Nuotraukos iš asmeninio pašnekovės albumo
Anonimas | 2025-07-29
|
Sėkmės
Na | 2025-07-27
|
Šaunuolė sėkmės