2024/04/27

 

PAGERBTOS SODŲ RIŠĖJOS

Iš kairės: Zita Kumpelienė (Vabalninkas), Marija Liugienė, asociacijos „Dangaus sodai“ vadovė, Vitenė Repšienė (Vabalninkas) ir kupiškėnės Danutė Palaimienė bei Ilona Mikulėnienė. Nuotrauka iš asmeninio Danutės Palaimienės albumo

Lietuvos nacionaliniame kultūros centre kovo 7 dieną pagerbti į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą įrašyti šiaudinių sodų rišimo tradicijos puoselėtojai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į šį renginį pakviestos ir sodų rišimo tradicijas puoselėjančios kupiškėnės Danutė Palaimienė, Ilona Mikulėnienė.

Renginyje dalyvavo ir kaimynės iš Vabalninko Zita Kumpelienė ir Vitenė Repšienė. Beje, pastaroji tautodailininkė, pasak D. Palaimienės, save laiko kupiškėne, nes yra kilusi iš šio krašto.

Moteris į renginį nuvežė Kupiškio rajono savivaldybė. Jos nori atsidėkoti ir surengti šiaudinių sodų parodą Uoginių amatų centre.

D. Palaimienė sakė, kad ji galėtų parodai tuoj pat pateikti dvidešimt skirtingai rištų sodų. Šiuo metu septyni jos daryti sodai puošia Kupiškio autobusų stotį, trys – rajono Turizmo ir verslo informacijos centrą.

Kitos moterys minėjo, kad visi jų sodai yra iškeliavę į įvairias parodas. Taigi kupiškėnių ir vabalninkiečių sodų rišėjų parodos Uoginiuose reikės šiek tiek palaukti.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video