2024/04/27

 

SUBAČIAUS MIESTO JUBILIEJŲ VAINIKAVO HERALDIKOS ŽENKLAI

Subačiaus miesto vėliavą pašventino klebonas Vidmantas Bloškis, o iškėlė jaunimo atstovai.

Subačiaus mieste lapkričio 24 dieną vyko neeilinė šventė „Tiltas į ateitį“. Ji skirta paminėti Subačiaus 150-osioms įkūrimo metinėms. Per šią šventę pristatyta ir Lietuvos Respublikos Prezidento dekretu patvirtinta šio miesto heraldika.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vidurdienį į Subačiaus miesto Aukštaičių aikštę susirinko gausus būrys subatėnų ir svečių. Kai kurie atvykėliai buvo nustebę, kad čia tiek daug vaikų ir jaunimo.

Renginį vedė subatėnė režisierė, aktorė ir tinklaraštininkė Violeta Mičiulienė.

Sugiedojus Lietuvos himną jaunimo atstovai prie seniūnijos pastato ant stiebo iškėlė Subačiaus miesto vėliavą su nauja simbolika. (Iš kairės vingiuotu auksiniu kaspinėliu nuskelto skydo priekiniame juodame lauke auksinis sparnuotas ratas simbolizuoja geležinkelio ir šeštadieninių turgų svarbią reikšmę miesto istorijai. Užpakalinis laukas žalias.)

Šią vėliavą pašventino Subačiaus klebonas Vidmantas Bloškis.

Į Subačiaus 150-ajam jubiliejui skirtą šventę, kur pristatyta ir Subačiaus miesto heraldika, susirinko gausus būrys subatėnų ir svečių iš kitų seniūnijų.
Autorės nuotraukos

„Vėliava simbolizuoja tą vietą, iš kurios mes semiamės stiprybės. Nuo graikų laikų bėgantis, skubantis ratas mus kelia į ateitį.

Tegu tie vaikai, kurie yra čia šią akimirką, miesto vėliavą garbingai neša, kai mūsų nebebus“, – kalbėjo V. Mičiulienė.

Subatėnus 150-ojo miesto jubiliejaus proga pasveikino rajono meras Algirdas Raslanas. Šalia stovi renginio vedėja Violeta Mičiulienė.

Subačiaus seniūnijos seniūnė Laisva Čiuliepienė, kurios iniciatyva atsirado šio miesto heraldika, pabrėžė, kad vėliava – simbolis žmonių, kurie nori daryti gerus darbus ir siekti pergalių. Subatėnai turi didžiuotis, kad turi savo vėliavą ir herbą, viltingai žvelgti į ateitį.

Seniūnė įteikė po naują vėliavą toms įstaigoms, be kurių Subačius nebūtų toks, kaip dabar, – Subačiaus vaikų lopšeliui-darželiui, gimnazijai, kultūros namams, bibliotekai, Subačiaus senelių globos namams, Lukonių bibliotekai, AB „Klaipėdos nafta“ Subačiaus terminalui.

Plačiau skaitykite lapkričio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Subačiaus miesto herbą iš gamtinių medžiagų prie seniūnijos išdėliojo Subačiaus vaikų lopšelio-darželio atstovai.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video