2024/04/27

 

PAGERBĖ GRAŽIAUSIŲ KUPIŠKIO RAJONO SODYBŲ ŠEIMININKUS

Gražiausiomis šiemet išrinktų sodybų šeimininkai kartu su Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus valdybos pirmininku Rimvydu Latviu po apdovanojimų. Autorės nuotrauka

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyrius lapkričio 24 dieną sukvietė į tradicinį visuomenės renginį. Čia apžvelgta, ką per šiuos metus pavyko nuveikti, apibendrinti apžiūros-konkurso „Gražiausia Kupiškio rajono sodyba 2023“ rezultatai ir pagerbti jo dalyviai. Paskaitą skaitė ir praktinių patarimų pateikė kraštovaizdžio architektė Vilma Vebeliūnienė.

Jurga BANIONIENĖ

Metų darbai ir paskaita

Apie besibaigiančių metų darbus papasakojo Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus valdybos pirmininkas Rimvydas Latvys. Jis pirmiausia priminė, kad Kupiškyje ši draugija atsirado 1924 metais, o 1997 metais ją atkūrė šviesaus atminimo Vidas Vilimas.

„Mes esame visuomeninė organizacija, gražiname Lietuvą. Ateina pavasaris, prašome visus apsitvarkyti, nes po žiemos dažniausiai būna daug šiukšlių, atskrenda paukščiai, tad kviečiame visus kelti inkilus. Tvarkome aplinką, konkrečiai – Uošvės Liežuvį, taip pat draugijos 80-mečio proga pasodintą ąžuolyną.

Vasarą visada organizuojame apžiūrą-konkursą, norime pasidžiaugti nuostabiai tvarkomomis sodybomis, sodais ir mieste, ir rajone. Rudenį, per Vėlines, inicijuojame veiklą, kad būtų sutvarkyti užmiršti, neprižiūrimi kapai, o lapkričio pabaigoje pakviečiame į tradicinį visuomenės renginį. Tad ir dabar susirinkome pasidžiaugti vieni kitais“, – kalbėjo R. Latvys.

Jis padėkojo seniūnijų seniūnams, kurie padeda rasti gražiausiai besitvarkančius savo seniūnijų žmones.

Vėliau žodis perduotas viešniai, kraštovaizdžio architektei V. Vebeliūnienei. Kupiškio rajone, Slavinčiškio kaime, savo sodybą puoselėjanti V. Vebeliūnienė prisipažino esanti didelė gėlių, gamtos ir Kupiškio gerbėja.

Plačiau skaitykite lapkričio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Nauji Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus nariai.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video