2024/04/27

 

PENKI PATARIMAI, KAIP SAVO KIEMĄ PAVERSTI PATOGIA OAZE

Jūsų kiemas yra daugiau nei tik lauko erdvė – tai drobė, kuri tik ir laukia, kol bus paversta patogia oaze, kurioje galėsite atsipalaiduoti, pramogauti ir bendrauti gamtos apsuptyje. Nesvarbu, ar turite didelį sodą, ar jaukią terasą, o gal tik dėmesio dar nesulaukusį balkoną, šie penki patarimai padės jums paversti savo lauko erdvę tikru komforto ir ramybės prieglobsčiu. Tad pasiraitokime rankoves!

Numatykite poilsio zonas

Jei kiemas ar netgi balkonas atlieka keletą paskirčių, pats metas surasti vietos, kur galėtumėte tiesiog pailsėti. Nieko blogo jei sode dažniausiai kapstotės darže, o balkono kampą užėmė nereikalingi rakandai, svarbu, kad darbo ir funkcionalumo aspektai neužgožtų visos erdvės. Būtent todėl atkovokite dalį erdvės savo ramybei ir ši erdvė lai būna skirta tik poilsiui ir estetikai. 

Vešli žaluma ir žiedai

Sustiprinkite natūralų savo aplinkos grožį vešlia žaluma ir ryškiais žiedais. Daugiamečių ir sezoninių gėlių mišinys, pasodintas šalia jūsų poilsio erdvės, ne tik suteiks daugiau spalvų, bet ir pritrauks drugelius bei paukščius, sukurdamas dinamišką ir gyvybės pilną atmosferą. Apsvarstykite ar jums reikalingas atskiras gėlynas, o gal kuo puikiausiai gali pasitarnauti vazoniniai augalai, kurie yra ne tik itin universalūs, bet ir leidžia pertvarkyti želdinius bei atnaujinti savo erdvės išvaizdą, kaskart užplūdus įkvėpimui.

Lauko apšvietimo magija

Ar pagalvojote kaip gera vasaros vakarus laiką leisti lauke? Šviesų girliandos, žibintai ir saulės energija įkraunami takų šviestuvai, sukuria magišką atmosferą, paversdami jūsų kiemą kerinčiu fėjų sodu, kas kartą nusileidus saulei. Apšvieskite pagrindinius elementus, pvz., medžius ar vandens objektus, bet nepamirškite ir strategiškai pastatyto apšvietimo aplink sėdėjimo vietas, nes ne visada norisi sėdėti tamsoje. 

Patogūs ir stilingi lauko baldai

Investavimas į patogius ir stilingus lauko baldus gali pakeisti mažai naudojamą kiemą į mėgstamiausią vasaros erdvę. Rinkitės atmosferos poveikiui atsparias medžiagas, kurios gali atlaikyti bet kokius gamtos jėgų išbandymus, tuo pačiu užtikrindamos jūsų komfortą. Nuo jaukių sofų ir poilsio kėdžių iki valgomojo komplektų ir hamakų – tinkami baldai ne tik pagražina jūsų kiema, bet ir skatina daugiau laiko praleisti lauke.

Privatumas ir ramybė

Suteikite savo erdvei dar daugiau jaukumo, įtraukdami interjero elementus, kurie suteiktų jūsų erdvei daugiau privatumo. Strategiškai išdėstyti aukšti augalai, vijokliais puoštos grotelės, bambuko sienelės bei kiti lauko puošybos elementai ne tik papuoš jūsų erdvę bet ir apsaugos jus nuo smalsių akių. Patys įvertinsite, kaip labai tokie, iš pažiūros nereikšmingi elementai, padės jūsų erdvės jaukumui. Juk savo erdvėse visada norime jaustis kaip namie.

Paversti savo kiemą patogia oaze – tai kūrybiškumo reikalaujantis darbas, kuris tikrai atsiperka. Sukurdami tikslingas zonas, pasitelkdami patogius lauko baldus, žalumą ir stilingą lauko apšvietimą savo turimą erdvę galite paversti patogiu prieglobsčiu, viliojančiu atsipalaiduoti ir pasidžiaugti gamtos grožiu.

„Market Rats“ inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.1438

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video