2024/04/27

 

KOKIOS STATYBINĖS MEDŽIAGOS POPULIARIAUSIOS LAUKO TERASŲ STATYBAI?

Istockphoto nuotrauka

Tikrai dažnai kyla klausimas, iš ko pasistatyti lauko terasą. Statybinių medžiagų pasirinkimas rinkoje išties didelis ir neretam apsukantis galvą. Viso to dėka lauko terasą galime pritaikyti pagal savo poreikius ir pastatyti taip, kaip mums yra gražu. Mes jums papasakosime, iš ko galite rinktis.

Šiais laikais kone kiekvienas naujos statybos namas turi lauko terasą ar net dvi. Taip pat neatsilieka ir senesnės statybos projektai, kurie ilgainiui yra papildomi lauko terasa. Kas iš mūsų nemėgtų gerti kavos saulėtą rytą savo pačių privačioje terasoje? Tai taip pat puiki vieta pietums su šeima, vakarėliui su draugais ar kepimo vakarui. Tačiau lauko terasos bus patogios ir funkcionalios tik tuo atveju, jei bus atsižvelgta į tam tikrus aspektus, tokius kaip statybinių medžiagų rūšys, jų patvarumas ir praktiniai dalykai. Prieš pradėdami montuoti lauko terasą, turime pasirinkti tinkamą statybinę medžiagą, kuri bus naudojama statybų metu. Ką ir kaip išsirinkti?

Į ką atkreipti dėmesį renkantis medžiagas?

Renkantis statybines medžiagas lauko terasos statybai turėtume atsižvelgti į fizines ir technines medžiagų savybes, tokias kaip atsparumas šalčiui, vandens sugėrimas, neslystančios savybės, kietumas, dilimas, priežiūros sudėtingumas. 

Mediena

Kalbant apie populiariausias medžiagas, pirmiausia į galvą ateina medinės lentos, kurios gali būti geras sprendimas estetiniu atžvilgiu, bet, deja, ne itin praktiškas. Mediena yra veikiama drėgmės, todėl ji kur kas dažniau yra pažeidžiama. Lentos dažnai išsipučia ir greičiau pūva, todėl tokiai terasai reiks ne tik kruopščios ir reguliarios priežiūros, bet ir rekonstrukcijos. Nebent tai degintos lentos terasai – jos pasižymi visai kitomis savybėmis, o ir estetinė vertė kur kas didesnė nei įprastų ir niekaip neapdirbtų medinių lentų. 

Betono plokštės

Trumpam paliekant medienos temą, terasai taip pat tinka betoninės terasinės plokštės. Tokios medžiagos yra atsparios šalčiui, lietui, saulės spinduliams ir kitoms nepalankioms oro sąlygoms bei išoriniams veiksniams. Dėl unikalios išvaizdos ir sodrių spalvų bei plataus pasirinkimo šias plokštes nesunkiai galima priderinti prie kone bet kurios namų erdvės.

Trinkelės

Kita lauko terasų statybų procese naudojama medžiaga – populiariosios trinkelės. Jei trinkelės klojamos sodo takeliuose ar įvažiavime į garažą, tos pačios medžiagos puikiai derės ir lauko terasoje. Tai palyginti nebrangus pasirinkimas, o ir skirtingų raštų galite sukurti kiek fantaziju jums leis, panaudojus skirtingų spalvų trinkeles.

Plytelės 

Jei vis dar trūksta idėjų, o išvardintos jūsų netenkina, yra ir kitų medžiagų, kurios puikiai gali būti pritaikytos lauko terasos statybai. Pavyzdžiui, šalčiui atsparios keraminės, akmens masės (bet būtina rinktis grubios tekstūros plyteles, nes terasoje tai itin svarbu) arba klinkerio plytelės, kurios lygiai taip pat yra patvarios ir atsparios sunkiausioms lauko sąlygoms. 

Degintos medinės lentos

Tačiau grįžkime prie medienos. Tik šįkart dėmesį sutelkime į jau minėtą degintą medieną ir jos ypatybes. Vienas didžiausių šios statybinės medžiagos pranašumų – tai jų naujumas rinkoje, o tai reiškia mažiau įgyvendintų projektų su degintomis lentomis. Tokių pranašumų ieško žmonės, norintys sukurti išties išskirtinius projektus. Be unikalumo aspekto degintos medinės lentos pasižymi išskirtiniu patvarumu ir atsparumu ne tik drėgmei ir kitiems išorės veiksniams, bet ir kenkėjams bei pelėsiui. Dar svarbiau – degintos terasinės lentos dėl ugnies apdirbimo metodo yra beveik nedegios, todėl tai ne tik patrauklus, patvarus, bet ir saugus sprendimas jūsų lauko terasai. Išsamiau apie jų savybes, privalumus ir panaudojimo galimybes skaitykite čia: https://sugibanwood.com/deginto-medzio-lentos/

„Market Rats“ inf.

Užs. Nr.1440

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video