2024/04/27

 

MERO SUSITIKIMAS SU ŪKININKAIS – DALYKIŠKAI IR ŠMAIKŠČIAI

Kupiškio rajono savivaldybės meras Algirdas Raslanas susitiko su rajono ūkininkais. Autorės nuotrauka

Tęsiasi naujo Kupiškio rajono mero susipažinimas su įstaigomis, įmonėmis ir organizacijomis.

Šį kartą merą į savo susirinkimą, vykusį „Jantos“ kavinėje lapkričio 20 dieną, buvo pasikvietę ūkininkai.

Rajono vadovas išsakė savo įžvalgas, kokie taisytini dalykai kaimo vietovėse, kam bus skiriamas dėmesys, kuo gali pagelbėti ūkininkai. Šie savo ruožtu merui uždavė aktualių klausimų ir išsakė savo lūkesčius.

Susitikimo pabaigoje apsilankė Kalėdų Senelis su dovanomis ir palinkėjimais, tarsi primindamas, kad artėja į pabaigą dar vieneri metai ir prasidės naujų darbų ciklas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Su streiko nuojauta

Prieš atvykstant merui Algirdui Raslanui Lietuvos ūkininkų sąjungos rajono skyriaus pirmininkas Zigmantas Aleksandravičius dar spėjo susirinkimo dalyviams trumpai papasakoti apie apsilankymą Hanoveryje tarptautinėje žemės ūkio ir technologijų parodoje, kuri dėl buvusios pandemijos šiemet vyko po ketverių metų pertraukos.

„Robotai, elektra varoma technika, dronų panaudojimas žemės ūkyje – mūsų ateitis. Esame pasmerkti sėkmei. Privalėsime išmaitinti pasaulį. Manau, kad žmonijai visada reikės natūralaus, o ne dirbtinio maisto“, – kalbėjo rajono ūkininkų vadovas.

Jis apgailestavo, kad nė vienas ūkininkas nepareiškė noro kartu važiuoti į šią parodą, ir paragino ūkininkus aktyviau dalyvauti tokiose išvykose.
Buvo paviešinta renginio „Metų ūkis“ ataskaita, kuriai ūkininkai pritarė.

Taip pat nutarta skirti 10 proc. narystės Ūkininkų sąjungoje mokesčio metinės sumos artėjantiems žemdirbių streikams.

„Metinis ūkininkų mokestis yra apie 2,5 tūkst. eurų. Tai 10 proc. bus apie 250 eurų. Kada streikai vyks, dar nežinia, bet reikės streikuoti.
Nesusikalbame su valdžia dėl daugelio ūkininkams svarbių dalykų“, – sakė Z. Aleksandravičius.

Ūkininkai šiai nuostatai taip pat pritarė. Apsitarta ir dėl važiavimo į Žemės ūkio konsultavimo tarnybos 30-mečio šventę, kuri vyks gruodžio 1 dieną Dotnuvoje. Informuota, kad ūkininkų atstovai kviečiami ir į ūkininkų renginius Telšiuose gruodžio 2 dieną, Mažeikiuose – vasario 2 dieną.

Prašė ūkininkų paramos

A. Raslanas ūkininkus pavadino rajono elitu. Papasakojo, kad spėjo pasižvalgyti į jų dirbamus laukus, aplinkinius miškelius, pasivažinėti kaimo keliais ir keliukais, matė ir apgriuvusių fermų, ir kitokių dalykų. Tad norėjo apie visa tai pasikalbėti, pasitarti su ūkininkais.

Plačiau skaitykite lapkričio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Ūkininkus aplankė Kalėdų Senelis.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video