2024/04/28

 

ŠVENTINĘ DVASIĄ SKLEIS EGLUTĖS IR KALĖDINIŲ MEDUOLIŲ KVAPAS

Kalėdinių eglučių parką Palėvenėje praėjusiais metais papuošė 18 įvairių tikrų ir stilizuotų eglių. Nuotraukos iš Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro archyvo
Ugniagesių sukurta originali eglutė.

Praėjusiais metais Palėvenės dominikonų vienuolyno kiemelyje atsirado kalėdinių eglučių parkas.

Rajono įmonės, švietimo įstaigos, bendruomenės, seniūnijos kviestos kurti pačias įvairiausias egles ir jomis papuošti vienuolyno teritoriją.

Ši idėja puoselėjama ir šiais metais. Atsirado ir naujovė – galima dalyvauti gražiausio meduolinio namelio konkurse.

Jurga BANIONIENĖ

Kartoja mintį

Idėjos sumanytojai – Palėvenės kaimo bendruomenė „Palėvenys“ ir Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centras.

Šio centro direktorė Lidija Vasiliauskienė džiaugėsi, kad pernai sulaukta susidomėjimo, netrūko eglučių kūrėjų, parką papuošė 18 eglių.

„Ši mintis pasitvirtino, dalyvavo įvairios organizacijos, statybininkai, ugniagesiai gelbėtojai, mokyklos ir kt.

Todėl šiemet ją kartojame ir plečiame.

Pasitarę su bendruomene, centro darbuotojais, nutarėme surengti ir meduolinių namelių konkursą-parodą, kad ne tik vienuolyno išorėje būtų kuo pasigrožėti, bet ir viduje, pagrindinėje salėje.

Jau girdisi, kad kai kas tuo labai susidomėjo“, – tvirtino pašnekovė.

Kūrybinė laisvė

Pasak L. Vasiliauskienės, pernai sulaukta įvairių eglučių – ir natūralių, papuoštų maisto produktais, lašinukais, morkomis ir pan., ir stilizuotų.

„Jokių specialių reikalavimų ir šį kartą kuriant eglutes nėra, leidžiame kiekvienam kūrėjui sugalvoti idėją ir ją įgyvendinti, būti kūrybiškiems.

Darysime balsavimą turbūt savo „Facebook“ paskyroje, rinksime tris gražiausias, populiariausias eglutes, taip pat meduolius. Tai puiki pramoga, šventė, bendra iniciatyva, kuria galės džiaugtis ir patys dalyviai, ir parko lankytojai. Šiemet Palėvenės vienuolynas gana populiarus, vasarą turėjome įvairiausių rezervacijų, jų netrūksta ir dabar, taip pat gruodžiui.

Tikimės, kad naudos gaus ne tik tie, kurie dalyvaus, kurs egles ar gamins meduolius, bet ir tie, kurie apsilankys, pamatys išpuoštą kiemelį, o meduoliai savo kvapu ir grožiu kels kalėdinę nuotaiką“, – kalbėjo L. Vasiliauskienė.

Planuojama suorganizuoti uždarymo renginį, į kurį bus pakviesti visi eglučių kūrėjai ir meduolių kepėjai, jie gaus dovanų ir pasibus kartu.

Eksponatų laukiama iki gruodžio 15 dienos, jei bus pavėlavusių, galima juos pristatyti ir vėliau.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video