2024/04/27

 

DĖL SNYGIO BEVEIK VISOJE LIETUVOJE KELIAI PADENGTI SNIEGU, PROVĖŽOTI

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Ketvirtadienio rytą dėl besitęsiančio snygio beveik visoje šalyje kelių dangos padengtos puriu sniegu, provėžotos, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Anot kelininkų, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai slidūs, vietomis padengti puraus sniego sluoksniu iki 10 cm.

6 val. ryto duomenimis, Lietuvoje snygis, tik Vilniaus ir Alytaus apskrityse be kritulių. Oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Tuo metu dieną taip pat numatomi krituliai, kai kur smarkūs (šlapdriba, lietus). Vietomis lijundra, plikledis, perkūnija.

Vėjas pietvakarių, vakarų, pajūryje pereinantis į šiaurės vakarų, 15–20 m/s, vakariniuose rajonuose vietomis 21–26 m/s, pajūryje pirmoje dienos pusėje 28–30 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 4 iki 9 laipsnių šilumos.

„Kelių priežiūros“ atstovas: didelį dėmesį skiriame valstybinės reikšmės kelių valymui Vakarų ir Šiaurės Lietuvoje

Ketvirtadienio rytą sniegui nuklojus Lietuvą, kelininkai didelį dėmesį skiria valstybinės reikšmės kelių valymui aplink Vievį, Kauną ir Širvintas, teigia įmonės „Kelių priežiūra“ komunikacijos vadovas Rimantas Zagrebajevas. Jis pažymi, kad sudėtingėjant oro sąlygoms, kelių valymo darbai buvo pradėti jau trečiadienį.

„Vakar ir šiandieną sulaukėme sniego beveik visoje Lietuvoje, visuose rajonuose. Taip sudėtingėjant sąlygoms valstybinės reikšmės keliuose jau vakar pradėjome ledo ir sniego šalinimo bei tirpdančių medžiagų barstymo darbus. Dirbame nuolatinio darbo režimu ir stebime kelio dangos ir orų prognozės duomenis į priekį“, – LRT radijui ketvirtadienio rytą teigė R. Zagrebajevas.

„Kelių priežiūros“ komunikacijos vadovas akcentuoja, kad valstybinės reikšmės kelių valymo darbai vyko naktį ir vis dar tebesitęsia Vakarų ir Šiaurės Lietuvoje.

„Kaip ir buvo žadėta, nuo dešimtos vakaro ten prasidėjo snygis, šiuo metu stipriai darbuojamės aplink Vievį, Kauną, Širvintas. Ir kaip ir buvo žadėta, sniegas artėja į Pietų, Rytų Lietuvą“, – sakė R. Zagrebajevas.

„Nuo vidurnakčio iki 6 ryto visoje Lietuvoje kelių priežiūros mechanizmų dirbo – 150, nuvažiuota beveik 2000 kilometrų ir, aišku, dėl šiuo metu besitęsiančio snygio eismo sąlygos dar visur yra sudėtingos, tačiau mechanizmai dirba“, – patikino jis.

Visgi R. Zagrebajevas atkreipia dėmesį, kad sningant visoje Lietuvoje jo atstovaujamai įmonei „Kelių priežiūra“ tenka prioretizuotis darbus.

„Labai svarbu suprasti ir prisiminti, kad bent jau mūsų bendrovė „Kelių priežiūra“ Lietuvoje prižiūri 21 tūkst. kilometrų valstybės reikšmės kelio. Vienu metu visur sužiūrėti nepavyks, tokio tikslo ir nėra, todėl visi keliai yra suskirstyti į 5 priežiūros lygius, natūralu, atsižvelgiama į didžiausią intensyvumą ir kur didžiausias automobilių srautas“, – teigė „Kelių priežiūros“ komunikacijos vadovas.

Parengta pagal ELTOS inf.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video