2024/04/27

 

„BROLIŲ MEDAUS“ PRODUKTAI SULAUKĖ IŠSKIRTINIO SUSIDOMĖJIMO IR PRIPAŽINIMO SKANDINAVIJOJE

Broliai bitininkai Ignas (kairėje) ir Vilius Jackevičiai.

Lietuviško prekinio ženklo „Brolių medus“ vaisių sulčių guminukai su medumi „Broliai lokiai“ parodoje ,,Nordic Organic Food Fair & Eco Living Scandinavia“, kuri lapkričio 15–16 dienomis vyko Malmės mieste, Švedijoje, tapo geriausio naujo užkandžio kategorijos finalistais.

Ilgamečiai Lietuvos bitininkai Ignas ir Vilius Jackevičiai džiaugiasi, kad pradėjus nuo atrestauruoto senelio avilio ir nuėjus iki Skandinavijos geriausių užkandžių laureatų – tai tikra sėkmė.

Tokio dėmesio nesitikėję broliai nustebo, kad tarp daug inovatyvių ir įdomių maisto produktų jų pristatyti guminukai – pastebėti ir įvertinti.

Paklausus Igno Jackevičiaus, kas sudomino parodos dalyvius ir vertintojus, jis atsakė: „Manau, kad žmonės pasiilgę išskirtinės kokybės natūralių maisto produktų. O ypač pagamintų iš gardaus medaus, kurį mums dovanoja bitės.

Visa tai pateikus tinkama vartoti forma, pavyzdžiui, guminukų pavidalu, šis tampa patogiu saldžiu užkandžiu.“

„Brolių medus“ gyvuoja nuo 2011 metų, bet pomėgis rimtu verslu tapo tik maždaug prieš 5 metus, kai medaus gamybą papildė bičių motinėlių veisimas.

Pradėję nuo paprasčiausio medaus gamybos šiandien broliai dvyniai gamina per 20 skirtingų bičių ir medaus produktų.

Be minėtų guminukų „Broliai lokiai“, parodoje dar pristatyti medaus skanėstai su liofilizuotomis uogomis ir vaisiais: medus su šaltalankiais, su spanguolėmis, su juodaisiais serbentais, su svarainiais, su pipirmėte ir su šermukšniais.

Socialinėje erdvėje broliai sulaukia daug palaikymo ir paskatinimo toliau populiarinti bitininkystę ir jos produktus.

Neseniai įgyvendino gražų socialinį projektą su „Mamų unija“, kuri globoja onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.

„Parodoje susipažinome su daugybe įdomių žmonių, jų išskirtinėmis idėjomis. Viena jų mums ypač patiko – tai socialinė programa, skatinanti padėti besivystančioms Afrikos šalims bitininkystės srityje.

Planuojame keletą savo bičių avilių paversti „Lietuvos ambasadoriais“ Afrikos žemyne“, – tolimesnius planus atskleidė Ignas.

„Brolių medaus“ inf. ir nuotraukos

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Šaunuoliai broliai!
    Sėkmės

  • Nebeperku iš jų, praradęs skonį paskutinius metus buvo.

  • Medus ar medaus pakaitalas?turbūt brangs….

  • Kas antras kiemas medumi prekiauna

    • Bet ne kas antras kiemas dalyvauja parodoje Švedijoje.

  • Šaunuoliai broliai!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video