2024/04/28

 

NORIŪNŲ DAUGIABUČIO NAMO GYVENTOJAI BAIMINASI, KAD VĖL BUS APSEMTI

Noriūnų Sodų gatvės 4A daugiabučio namo gyventojai bijo, kad nevalant lietaus nuleidimo nuo pastato vamzdyno, butai gali būti apsemti. Taip jau buvo nutikę. Skaitytojo nuotrauka

Redakcija sulaukė Noriūnų kaimo Sodų gatvės 4A numeriu pažymėto daugiabučio namo gyventojos pagalbos prašymo. Ne tik savo, bet ir kitų šio namo gyventojų vardu moteris kreipėsi dėl daugiabučio namo stogo problemų.

Pernai užsikišus lietaus nuleidimo sistemai, butai buvo apsemti. Baiminamasi, kad stogo neprižiūrint, tas pats laukia ir šiemet.

Jurga BANIONIENĖ

Nevalo

„Pernai, gruodžio 21 dieną, mūsų butus apsėmė pradėjęs tirpti ledas. Ant namo stogo daugiau kaip 10 metų augo beržai, kitokios piktžolės. Per daug metų visi nukritę lapai, kitokios šiukšlės užkišo lietaus nuleidimo sistemą. Prieš užšąlant labai lijo, paskui susidarė 5 cm storio ledas, o kai prasidėjo atlydys, apsėmė visus penkto aukšto butus, ketvirtą, net ir trečią aukštą siekė, butus stipriai nuniokojo.

Buvo prapuolusi elektra, aš ilgai be jos buvau, kol priprašiau, kad sutvarkytų. Gyvenu socialiniame būste. Mums aiškino, kad stogas kiauras. Taip nėra. Komunalininkų atstovai užlipo ir nupjovė beržus, bet dabar vėl jie stiebiasi į viršų, žolių priaugę, niekas nevalo lietaus nubėgimo lovelių.

Bijome, kad bus tas pats. Buvo atvykęs ir laikinasis Kupiškio rajono savivaldybės meras su padėjėju, už socialinius būstus atsakinga specialistė, pažadėjo, kad valys užsikišančius vamzdžius. Norime, kad „Kupiškio komunalininkas“, atsakingas už daugiabučių namų priežiūrą, tuo ir rūpintųsi. Reikia, kad jie suskubtų iki šalčių, nes vėl bus ta pati bėda, bijome, kad tai nesikartotų“, – kalbėjo moteris.

Plačiau skaitykite rugsėjo 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Prasidės slapti versliukai surišti su ja ir jos drauvemis

  • Nauja seniūnė sutvarkys….

    • Jinai patalpas 1 aukste turi-stengsis

Rekomenduojami video