2024/04/29

 

ANT DIDŽIAUSIO KYJIVO PAMINKLO IŠKELTAS UKRAINOS HERBAS

Sekmadienio rytą Kyjive ant „Motinos tėvynės“ skulptūros skydo buvo pritvirtintas trišakis – Ukrainos nacionalinis herbas, pranešė „Unian“. EPA-ELTA nuotrauka

Sekmadienio rytą Kyjive ant „Motinos tėvynės“ skulptūros skydo buvo pritvirtintas trišakis – Ukrainos nacionalinis herbas, pranešė „Unian“.

Po to darbininkai dar turės sutvarkyti skydo su naujuoju herbu išvaizdą, nes dalis skydo konstrukciją iš išorės dengiančių plieninių plokščių buvo nuimta jo atnaujinimui.

Kaip anksčiau rašė „Unian“, praėjusių metų liepą Kultūros ministerija programėlėje „Diya“ atliko apklausą, siekdama išsiaiškinti ukrainiečių nuomonę apie būtinybę demontuoti sovietinį herbą nuo didžiausio Ukrainos paminklo. Daugiau nei 90 proc. respondentų pasisakė už senojo herbo nuėmimą. Kartu 85 proc. jų pritarė idėjai ant paminklo skydo uždėti Ukrainos trišakį.

Šių metų rugpjūčio 1 dieną nuo „Motinos tėvynės“ skydo buvo pašalintas sovietinis herbas. Darbus teko du kartus stabdyti dėl sostinėje paskelbto oro pavojaus.

Pasak laikinojo kultūros ministro Rostyslavo Karandejevo, senąjį herbą planuojama palikti Ukrainos Antrojo pasaulinio karo istorijos muziejuje, kuriame yra ir pats paminklas.

Be to, planuojama pervadinti ir patį paminklą. Vietoj „Motina tėvynė“ jį norima pavadinti „Motina Ukraina“. Apie tai pasakojo muziejaus generalinis direktorius Jurijus Savčukas. Pasak jo, muziejaus akademinė taryba jau pritarė tokiam sprendimui, tačiau jį dar turi galutinai patvirtinti Kultūros ministerija.

ELTA

Sekmadienio rytą Kyjive ant „Motinos tėvynės“ skulptūros skydo buvo pritvirtintas trišakis – Ukrainos nacionalinis herbas.
EPA-ELTA nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video