2024/04/28

 

MAGNETINĖS LENTOS IR MAGNETUKAI – VAIKŲ LAVINIMUI IR ŽAIDIMAMS

Šiuolaikinėje skaitmeninėje kasdienybėje vis daugiau tėvelių ieško žaislų ir ugdymo priemonių, kurios ne tik skatina vaikų kūrybiškumą, vaizduotę, yra tinkamos svarbiems įgūdžiams lavinti, bet ir sudomina, padeda atsitraukti nuo kompiuterio ir telefono ekranų. Yes For Skills kūrėjai pristato puikų tokių ugdymo priemonių pavyzdį – tai Yesforskills magnetinės lentos ir magnetukai vaikams.

Yes For Skills vaikų ugdymo specialistai tiki, kad magnetinė lenta vaikams nėra tik dar vienas, greitai pabostantis žaislas. Tai priemonė, leidžianti mokymosi procesą paversti linksmu, įtraukiančiu ir pozityviai nuteikiančiu.

Šiame straipsnyje specialistai plačiau papasakos apie tokių ugdymo priemonių naudą, mokantis ir net mezgant socialinius ryšius.

 

Magnetinių lentų ir magnetukų nauda vaikams

 

asaulyje, pilname skaitmeninių trukdžių, svarbu vaikams suteikti žaislų, kurie skatintų jų kūrybiškumą ir pažinimą, kartu leisdami pailsėti nuo telefono, televizoriaus ar kompiuterio. Magnetinės lentos ir spalvingi magnetukai – džiuginantis ir lavinantis sprendimas, ypač naudingas lavinant skirtingus, tačiau sėkmingai asmenybei vystytis svarbius įgūdžius ir gebėjimus.

 

Kūrybiškumo skatinimas

Magnetinė lenta – tai tarsi tuščia drobė, skirta vaikų kūrybiškumui, vaizduotei, individualumui išreikšti. Tokios lentos leidžia vaikams kurti savo pasaulį, istorijas ir personažus, naudojant skirtingus magnetukus (formas, raides, skaičius, skirtingos tematikos paveiksliukus). Nesvarbu, ar Jūsų vaikas kurs spalvingus peizažus, sudėtingus raštus, ar rašys žodžius, magnetinės lentos įgalina vaikus be apribojimų išlaisvinti savo vaizduotę.

Vaiko pažinimo funkcijų ir smulkiosios motorikos ugdymas

Veiklos, naudojant magnetines lentas ir magnetukus, padeda vaikams lavinti skirtingas pažinimo funkcijas, būtinas bendram jų augimui ir vystymuisi. Tvarkydami ir manipuliuodami magnetais vaikai lavina smulkiąją motoriką ir rankos bei akies koordinaciją. Magnetų rūšiavimo, jų skirstymo į kategorijas ir išdėstymo skirtingomis sekomis lentoje procesas taip pat padeda lavinti vaikų kritinį mąstymą, problemų sprendimo įgūdžius, priverčia sutelkti dėmesį ir jį ilgiau išlaikyti, ugdo atmintį, suvokimą. Be to, eksperimentuodami su skirtingų formų ir dydžių magnetukais vaikai geriau suvokia erdvę, susipažįsta su geometrijos sąvokomis.

 

Rašymo, skaičiavimo įgūdžių lavinimas

 Magnetinės lentos yra patogi platforma mokytis rašyti raides, skaičius, lavinti pagrindinius kalbos įgūdžius. Daugelyje magnetinių lentų, naudojant specialius žymeklius, galima rašyti, todėl vaikai gali ne tik dėlioti raidžių formos magnetus, bet lentoje rašyti žodžius, jungti raides į skiemenis. Skaičių formos magnetukai suteikia vaikams puikią galimybę išmokti skaičių pavadinimus, atlikti skirtingus aritmetinius veiksmus.

Specialistai yra įsitikinę, kad rašyti, skaičiuoti ar skaityti galima mokytis linksmai, tiesiog žaidžiant. Yes For Skills elektroninės parduotuvės klientų pozityviai įvertintos ir pamiltos skaitymo kortelės – įrodymas, kad mokymasis skaityti gali būti nerūpestinga ir smagi laisvalaikio veikla. Produktų kūrėjai tiki, kad magnetinės lentos ir magnetukai taip pat taps vaiko lavinimą palengvinančiomis, jam atsiskleisti padedančiomis ugdymo priemonėmis. Skaitymo korteles galite įsigyti paspaudus ant nuorodos.

Socialinės sąveikos skatinimas

Nors magnetinės lentos suteikia ir individualią žaidimo patirtį, jos taip pat palengvina vaikų bendravimą ir socialinių ryšių užmezgimą. Grupinis žaidimas su broliais ir seserimis, draugais ar tėvais ugdo komandinio darbo, bendravimo ir derybų įgūdžius. Vaikai gali dalintis idėjomis ir kartu kurti istorijas, taip stiprindami socialinius ryšius ir ugdydami empatiją.

Magnetinės lentos taip pat gali būti patogi priemonė mokytojams, ikimokyklinio ugdymo pedagogams, palengvinanti grupinių veiklų organizavimą, diskusijų kūrimą klasėje ar tiesiog patogi priemonė vaikų laisvalaikiui organizuoti.

 

Neribota vaizduotė, mažiau laiko prie ekrano

Pasaulyje, kuriame vis daugiau laiko praleidžiame prie kompiuterio, televizoriaus ir telefono ekranų, magnetinės lentos yra sveikintina alternatyva, kadangi ne tik leidžia atitrūkti nuo skaitmeninių įrenginių, tačiau yra ir puiki įvairiapusiško ugdymo priemonė. Magnetinės lentos ir magnetukai skatina vaikus tyrinėti juos supančią aplinką, eksperimentuoti su įvairiomis koncepcijomis, lavinti vaizduotę, atskleisti kūrybiškumą ir mokytis nepatiriant nuobodulio.

Magnetinės lentos ir magnetukai – įvairiapusiškam Jūsų vaiko lavinimui

Magnetinės lentos ir magnetukai labai universalios ugdymo priemonės, skatinančios pažinimo funkcijų vystymąsi ir socialinę sąveiką. Tai puikus pasirinkimas tėvams ir pedagogams, ieškantiems patrauklių ugdymo priemonių alternatyvų.

Yes For Skills internetinė parduotuvė gausi Montessori filosofijos įkvėptų lavinamųjų priemonių vaikams: kortelių, lavinamųjų knygų, lipdukų, magnetukų.. Daugkartinės, tvarios, saugios priemonės efektyviam ir kokybiškam Jūsų vaiko lavinimui. Yesforskills magnetinės lentos ir magnetukai vaikams internetu – apsilankykite!

Setupad inf. ir nuotrauka

Užs. Nr.931

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video