2024/04/28

 

AKTUALI INFORMACIJA DĖL VAGYSČIŲ IR SUKČIAVIMO

Unsplash nuotrauka

Liepos 17 d. apie 11 val. Panevėžio r. gyventojas pranešė, kad pavogta kepsninė „Kamado Bono“. Turtinė žala – 100 eurų.

Įspėjame, kad analogiška vagystė registruota ir Kupiškio rajone!

Įsidėmėkite:

Jeigu yra galimybė, vertingus daiktus laikykite aptvertoje, rakinamoje teritorijoje. Jeigu nebūnate kieme, daiktus užrakinkite garaže, įneškite į namus, nepalikite jų be priežiūros net ir trumpą laiką, ypač tamsiuoju paros metu.

Kuo plačiau apšvieskite teritoriją, kurioje laikote brangius daiktus. Kieme įsirenkite nuo judesio įsijungiančius žibintus. Norėdami sutaupyti, naudokite saulės energija įkraunamus šviestuvus. Juos naudokite patekimo į kiemą ir namų teritoriją vietoms apšviesti.

Jeigu yra galimybė, teritorijoje įsirenkite vaizdo stebėjimo kameras. Matomoje vietoje pritvirtinkite ženklus, kad teritorija stebima vaizdo kameromis.

Nepalikite transporto priemonių, jų priedų ir kitos technikos ten, kur retai lankotės, nuošaliose vietose, kur teritorijos niekas nemato.

Jeigu turite sodybą, kur retai būnate, nelaikykite joje vertingų daiktų, kuriuos būtų lengva paimti, pasirūpinkite kokybiška užrakinimo sistema, sandariai uždarykite langus, teritoriją, kiek įmanoma, apšvieskite.

Liepos 17 d. Panevėžio r. gyventojas pervedė į banko sąskaitą 600 eurų už perkamas automobilio dalis, bet jų negavo. Turtinė žala – 600 eurų.

Tokių įvykių Lietuvoje įvyksta kasdien, todėl įsidėmėkite, kad apgauti galite būti ir Jūs.

Nesvarbu, ar pirkėjas (nuomotojas) Jus skubina, ragina, sako, kad daiktu domisi kiti pirkėjai, prieš pervesdami pinigų sumą į banko sąskaitą, pagalvokite, kad:

žmogus, gavęs pinigus, gali ir neįvykdyti savo įsipareigojimų, gali Jus „užblokuoti“, neatsiliepti telefonu, o Jūs net nežinosite, kas jis toks, kur gyvena.

Įsidėmėkite ir visada:

pinigus mokėkite tik tada, kai įsitikinote, kad parduodamas daiktas egzistuoja, ir kai jį iš tikrųjų pamatote;

perduodami pinigus (avansą ar užstatą), fiksuokite šį faktą – pasirašykite pakvitavimą, t. y. raštą, liudijantį apie pinigų gavimą ir perdavimą, ir būtinai vieną egzempliorių pasilikite sau;

sudarydami sutartį, patikrinkite, su kuo ją sudarote, paprašykite parodyti asmens tapatybę liudijantį dokumentą, kad žinotumėte, jog bendraujate tikrai su tuo žmogumi, kuris yra priešais Jus;

prieš pirkdami ar išsinuomodami automobilį, būstą ar sodybą, prieš pirkdami daiktus internetu, paskaitykite atsiliepimus apie teikiamas paslaugas, įmonę, žmogų;

palyginkite nuomos (pardavimo) kainą, ar ji reali, ar gerokai mažesnė už įprastą, – prisiminkite, kad itin žema kaina gali pranašauti apie pavojų.

Nepriimkite sprendimų skubotai, nes tai gali duoti finansinių nuostolių.

Jeigu kyla įtarimų, esate skubinamas, nematėte prekės, geriau pinigų į nurodytą banko sąskaitą neperveskite. Jei nukentėjote, informuokite policijos pareigūnus telefonu 112 arba naudodamiesi elektroninėmis paslaugomis www.epolicija.lt. 

Kupiškio RPK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video