2024/04/28

 

AUDROS IR GAISRAI ITALIJOJE PAREIKALAVO GYVYBIŲ

EPA-ELTA nuotrauka

Italiją ištikus smarkioms audroms ir miškų gaisrams, antradienį šalyje buvo aptikti mažiausiai penki žuvę žmonės.

Manoma, kad labiausiai paveiktuose regionuose vyriausybė gali paskelbti nepaprastąją padėtį.

Premjerė Giorgia Meloni nurodė, kad šiaurinę Italijos dalį užklupusios audros tragiškai pražudė du žmones, įskaitant 16-metę paauglę – šiai stovyklaujant netoli Brešos miesto ant jos palapinės užvirto medis. Pirmadienį Lisonės mieste į šiaurę nuo Milano virstantis medis taip pat pareikalavo vidutinio amžiaus moters gyvybės.

Milano gyventojai pranešė, kad ankstų antradienį mieste būta smarkių liūčių ir krušos, dėl kurių tvino gatvės ir virto medžiai. Pareigūnai informavo, kad miesto elektros energijos tinklui buvo padaryta didelė žala. Ugniagesiai tvirtino, kad situacija yra labai rimta.

Kol šalies šiaurę skalavo lietūs, pietinėje dalyje tęsėsi karščiai – Sicilijos rytuose esančiame Katanijos mieste termometrų stupeliai pirmadienį buvo pakilę iki 47,6 laipsnio Celsijaus.

Antradienio vakarą žiniasklaida skelbė, kad liepsnų sunaikintame name buvo aptikti dviejų į aštuntą dešimtį įkopusių žmonių palaikai, o dar viena 88-erių moteris buvo aptikta netoli Sicilijos Palermo miesto.

Sicilijos regiono prezidentas Renatas Schifanis tvirtino, kad planuoja paprašyti vyriausybės saloje paskelbti nepaprastąją padėtį.

Vienas iš miškų gaisrų buvo priartėjęs prie Palermo oro uosto. Dėl šios priežasties objektas antradienio rytą buvo kelioms valandoms uždarytas.

Italijos civilinės gynybos ministras Nello Musumeci antradienį pareiškė, kad šalis išgyvena „vieną sudėtingiausių dienų per pastaruosius kelis dešimtmečius“.

Lina Linkevičiūtė (AFP)

EPA-ELTA nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video